Mandekogebogen

Hjemmelavede Maxibons

Sådan kreerer du den ikoniske isklassiker!

Er du også lidt træt af, at de helt gode is ofte koster kassen? Så er der håb forude, for så kan du bare lave dem selv.

Se eksempelvis klassikeren Maxibons - med lidt bagning, piskning og frysning har du dine helt egne udgaver af issandwichen!

Opskrift

(ca. 5-6 stk.)

Is:

1 liter købeis (eller lav din egen - brug grundopskriften fra min Pistacie-is - bare skift nødder og essens ud med 1 vanillestang!)

50 g mørk chokolade

Iskage:

100 g smeltet smør

100 g sukker

1 æg

80 g hvedemel

25 g kakaopulver

1,5 tsk. vaniljesukker

Overtræk:

200 g mørk chokolade

1 dl. Rice Krispies

Fremgangsmåde:

Tag isen ud af fryseren og lad den blive lidt blød. Hvis du laver den selv, så er den klar til næste trin, så snart den har kørt sin runde i maskinen. Hak chokoladen groft og bland den sammen med den bløde is. Læg bagepapir i en bageform og fordel isen som et lag. Læg formen i fryseren og vær tålmodighed med genfrysningen - gerne 4-5 timer mindst.

Lav i mellemtiden dejen ved at blande smeltet smør, sukker, vaniljesukker, æg, mel og kakao i en skål og fordel massen på en bageplade med en højde på omkring 1/2 cm. Bag dejen ved 180 grader i ca. 10 minutter. Lad den køle af.

Når begge elementer har hvilet længe nok, smelter du chokoladen. Vend Rice Krispies i og lad det køle lidt af. Derefter skærer du kagebunden ud i passende størrelser, hvorefter du skærer isskiver i dobbeltstørrelse af kagestykket. På den måde får du kagesandwich i den ene ende, men samtidig har et stykke fritstående is, som du efterfølgende kan overtrække.

Dyp hurtigt isen i chokolademassen og læg dem forsigtigt i et fad, som kan være i fryseren. Lad dem fryse ned i 1-2 timer og så er isene klar til at blive spist!

Game on, guys!

ANNONCE
Hjemmelavede Maxibons
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt