Mandekogebogen

Japansk castella-kage

Verdens mest luftige sandkage?

Hvis der er noget, som er fantastisk at arbejde med i køkkenet, så er de nye, anderledes bageteknikker!

Med få elementers forskel kan resultatet bliver noget helt andet - og denne gang har kigget over skulderen på de japanske kagebageri, rettere sagt deres famøse:

Castella Sponge Cake.

En slags sandkage, som er luftigere og blødere end du nogensinde har prøvet før.

Og så er det utroligt nemt! 

Jeg har dog tilladt mig at freestyle lidt mere på smagen, og tilført en god solid omgang hjemmelavet vaniljesukker, som lige hiver smagen endnu højere op. 

Den er så bouncy, at den nærmest står som en slags budding!

Tjek opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Japansk castella

Verdens luftigste kage!

6 portioner 1 time, 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time, 10 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 6 stk æg
  • 110 gram hvedemel
  • 110 gram sukker
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • 100 gram smør
  • 100 ml sødmælk

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 160 grader. Start med at skille hviderne og blommerne fra hinanden - hviderne ryger i en skål til en røremaskine og blommerne i en skål for sig selv.
  2. Hæld nu sødmælk og smør sammen i en gryde og varm det blot op, så smørret smelter - si herefter hvedemelet ned i væsken og rør grundigt rundt, indtil du har en ensformig, tapetklister-agtig konsistens.
  3. Hæld nu sukker og vaniljesukker op i skålen sammen med æggehviderne og kør dem på røremaskine ved højeste hastighed - de skal piskes luftige, så du kan vende den over hovedet eller når massen danner små toppe, når man rører ved den.
  4. I gryden med mel/smør/mælk-blandingen røres nu en æggeblomme i et af gangen - fortsæt indtil alle æg er inkorporeret til en sammenhængende, blank masse.
  5. Nu skal hviderne og æggemassen blandes sammen uden at smadre luften - et godt trick er at tage en 1/4 af æggehviderne og røre lidt hårdere ud i æggemassen til at starte med. Det gør hele æggeblandingen mere luftig og mindre tilbøjelig til at ødelægge luften, når du tilsætter de resterende hvider.
  6. Vend forsigtigt hviderne sammen med æggemassen til at sammenhængende masse.
  7. Sæt en elkeddel over med en halv liter vand - smør en springform på ca. 18-20 centimeter med lidt smør i bunden og lidt på siderne. For den eventuelt med bagepapir på siderne, så er den nemmere at få fri.
  8. Find en bradepande eller lignende, hvor du hælder vandet i - den skal nemlig bages med et vandbad. nu skal du finde noget, hvorpå springformen kan stå på - eventuelt bare en lille skål vendt på hovedet, så springformen ikke er i kontakt med vandet.
  9. Fyld dejen i springformen, sæt den på opsatsen i vandbadet og bag den i ca. 70 minutter. Efter bagningen åbner du bare let på lågen ind til ovnen, så den kan dampe langsomt af i en 10 minutters tid, inden du tager den ud - og kig helst ikke for meget til den i fare for at luften siver ud.
Del

Seneste nyt

Annonce