Mandekogebogen

Squashkage

Evig kage-klassiker fyldt med masser af smag!

En squashkage er en klassiker hvert år, når haven bugner med courgetter og grønne squash. 

Hvis man går lidt op i selvforsyning, så ved man også, at hvis man planter squash i løbet af sæsonen, så kan man hurtigt få en masse store og flotte grøntsager, man ikke altid helt kan følge med til at spise.

Og så er der dømt squashkage!

En squashkage er en dessert og bagværk, der er utroligt nem at bage - og denne opkrift sætter flueben ud for at være luftig, saftig, velsmagende, krydret og uimodståelig!

Du kan selv vælge, hvad du har lyst til at fylde i din kage - du kan køre den helt klassisk med en krydret dej med revet squash, eller du kan tilføje nødder såsom mandler, jordnødder eller valnødder samt chokolade (eksempelvis mørk eller hvid chokolade).

Den revne squash i kagen gør, at den holder sig frisk og svampet i mange dage, så du kan godt bage kagen i forvejen - og så kan kagen også fryses ned og skal blot tø op af sig selv på køkkenbordet.

Jeg bruger af og til min squash i køkkenhaven til at lave syltede asier eller river dem og putter dem i fryseren til næste gang, jeg skal have et grønt indspark til min lasagne eller pastaretter. 

Men en squashkage kan noget særligt. Specielt hvis man giver den masser af smagsmæssig kærlighed med nødder, chokolade og en svampet kagedej. 

Squashkage er egentlig lidt en sjov størrelse - det er lidt en stående joke med, at hvis man putter squash i kagen? Så bliver det lidt mere sundt.

Det gør det selvfølgelig også ved at tilføje revet squash - men det gør ikke kagen sund i sig selv.

Ikke desto mindre er det en herlig grund til at lave en kage - for så får man jo også lige sin daglige dosis grøntsager! 

En squashkage for mig handler om at være meget snasket, svampet og luftig - og så skal der være smæk på krydderierne og fyldet! 

Desuden skal man også gerne have et ordenligt skud frosting på toppen. 

Det er en rigtig efterårskage, der skriger indehygge, varm kakao og en guilty pleasure efter en lang dag eller på en mørk og kold vinterdag. 

Du kan bage squashkage året rundt - hvor du eksempelvis køber courgetter i supermarkedet - eller også kan du vælge at rive din squash og fryse ned. Så skal man blot tage dem ud af fryseren, presse væsken fra den og tilføje dem til kagen. 

Herunder får du mit take på en klassisk squashkage, hvor jeg lige har piftet den lidt op med en dobbelt-frosting - all-in!

Istedet for at skrive en eller to squash til opskriften, har jeg sørget for at skrive, hvor mange gram revet squash du skal bruge i opskriften til en kage - netop fordi squash-grøntsager har meget forskellig størrelse og form. 

Du kan også bruge eksempelvis de gule courgetter og grønne courgetter til denne opskrift - læs med herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Squashkage

Svampet sommerkage!

8 portioner 55 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Ca. 1200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 350 gram squash, revet
  • 200 gram smør
  • 3 stk æg
  • 200 gram hvedemel
  • 200 gram mørk muscovado-sukker (eller brun farin)
  • 2 tsk kanel, stødt
  • 2 tsk kardemomme, stødt
  • 70 gram valnødder
  • 50 gram mørk chokolade
  • 1½ spsk. vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 100 gram flormelis
  • 200 gram flødeost
  • ½ spsk. kakaopulver, usødet

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Bland 150 g smør, muscovado-sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk det grundigt sammen, indtil det er luftigt og sukkerkornene ikke 'knaser' mere. Muscovado-sukker har ofte store stykker mørke sukkerelementer, som du ikke behøver at røre ud.
  3. Rør et æg i ad gangen, hvor hvert æg får lov til at blive inkorporeret i smørmassen.
  4. I en anden skål blandes hvedemel, bagepulver, natron, kanel og kardemomme sammen og vendes i smørblandingen. Riv squashen, pres lidt af væsken ud af det og tilsæt den til dejmassen og rør grundigt rundt. Hak valnødder og chokolade groft og vend i dejen.
  5. Smør et tærte eller lasagnefad med smør og skrab dejen ud i den.
  6. Bag den i ca. 45 minutter (alt efter højden kagen får i dit fad) - prik i den undervejs, ca. efter 30 minutter, da det meget afhænger af din ovn. Der skal ikke sidde 'rå' dej på stegnålen, når du stikker i den. OBS: lad dig ikke snyde af smeltet chokolade - du kan jo stikke ned et sted, hvor der er et chokoladestykke, og det kan ligne dej!
  7. Lad den køle af, før du smører frosting på toppen.
  8. Pisk 50 g smør sammen med 150 g flormelis. Pisk herefter flødeosten sammen med. Del den i to portioner og giv den ene portion en 1/2 spsk. vaniliesukker og den anden 1/2 spsk. kakaopulver. Smør dem på kagen i striber i lag med en sprøjtepose. Servér til en god kop kaffe!
Del

Seneste nyt

Annonce