Mandekogebogen

Squashkage

Evig kage-klassiker fyldt med masser af smag!

Hvis man går lidt op i selvforsyning, så ved man også, at hvis man planter squash i løbet af sæsonen, så kan man hurtigt få en masse store og flotte grøntsager, man ikke altid helt kan følge med til at spise.

Og så er der dømt squashkage!

Herunder får du mit take på en klassisk squashkage, hvor jeg lige har piftet den lidt op med en dobbelt-frosting - all-in!

Du kan også bruge eksempelvis de gule courgetter til denne opskrift - læs med herunder:

ANNONCE

Squashkage

Svampet sommerkage!

8 portioner 55 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Ca. 1200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 350 gram squash, revet
  • 200 gram smør
  • 3 stk æg
  • 200 gram hvedemel
  • 200 gram mørk muscovado-sukker (eller brun farin)
  • 2 tsk kanel, stødt
  • 2 tsk kardemomme, stødt
  • 70 gram valnødder
  • 50 gram mørk chokolade
  • 1½ spsk. vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 100 gram flormelis
  • 200 gram flødeost
  • ½ spsk. kakaopulver, usødet

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Bland 150 g smør, muscovado-sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk det grundigt sammen, indtil det er luftigt og sukkerkornene ikke 'knaser' mere. Muscovado-sukker har ofte store stykker mørke sukkerelementer, som du ikke behøver at røre ud.
  3. Rør et æg i ad gangen, hvor hvert æg får lov til at blive inkorporeret i smørmassen.
  4. I en anden skål blandes hvedemel, bagepulver, natron, kanel og kardemomme sammen og vendes i smørblandingen. Riv squashen, pres lidt af væsken ud af det og tilsæt den til dejmassen og rør grundigt rundt. Hak valnødder og chokolade groft og vend i dejen.
  5. Smør et tærte eller lasagnefad med smør og skrab dejen ud i den.
  6. Bag den i ca. 45 minutter (alt efter højden kagen får i dit fad) - prik i den undervejs, ca. efter 30 minutter, da det meget afhænger af din ovn. Der skal ikke sidde 'rå' dej på stegnålen, når du stikker i den. OBS: lad dig ikke snyde af smeltet chokolade - du kan jo stikke ned et sted, hvor der er et chokoladestykke, og det kan ligne dej!
  7. Lad den køle af, før du smører frosting på toppen.
  8. Pisk 50 g smør sammen med 150 g flormelis. Pisk herefter flødeosten sammen med. Del den i to portioner og giv den ene portion en 1/2 spsk. vaniliesukker og den anden 1/2 spsk. kakaopulver. Smør dem på kagen i striber i lag med en sprøjtepose. Servér til en god kop kaffe!
Del

Seneste nyt