Mandekogebogen

Pumpkin Pie

Den famøse Thanksgiving-dessert fra USA.

En klassisk pumpkin pie eller græskartærte er en populær dessert på både USA og Canada, hvor man især i Amerika spiser den som en syndig dessert i forlængelse af et storslået Thanksgiving-måltid.

Og den smager bare fantastisk.

Især hvis man lige vælger at bruge frisk græskar til opskriften - jeg har eksperimenteret lidt med at lave min version af den klassiske dessert og du kan læse med herunder.

Mange amerikanere vil nok sværge til en omgang kondenseret mælk i opskriften i stedet for piskefløde, og det kan du også sagtens bruge - jeg synes blot, at den er sød nok i forvejen og piskefløden giver en cremethed og fyldighed uden at søde yderligere. 

En sprød mørdej med cremet og krydret fyld - ikke et øje tørt!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pumpkin Pie

Amerikansk græskartærte!

8 portioner 1 time, 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 40 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 300 gram græskar (hokkaido eller butternut)
 • 4 stk æg
 • 70 gram brun farin
 • 130 gram sukker
 • ½ tsk kardemomme, stødt
 • ½ tsk nelliker, stødt
 • 1 tsk ingefær, stødt
 • 2 tsk kanel, stødt
 • 1 dl piskefløde
 • ½ tsk salt
 • ½ tsk muskatnød, revet
 • 200 gram hvedemel
 • 70 gram flormelis
 • 100 gram smør

Fremgangsmåde

 1. Start med at forberede din mørdej - bland flormelis og hvedemel sammen i en skål. Skær nu smørret i små tern og hæld dem i melblandingen. Nu skal de 'nulres' ud i melet, så smørret og melet bliver en krummende konsistens. Jo mere du får inkorporeret smørret i melet inden samling, jo bedre tekstur.
 2. Rør nu et æg ud i blandingen hurtigt, og vend dejen ud i bordet - her skal den samles til en sammenhængende dej ved hjælp af ægget - men IKKE æltes. Jo mindre æltning, jo mindre dej-struktur får man og jo mere sprødhed kommer der ud af det. Når dejen er samlet til en sammenhængende dejbold, så pak den ind i film og stil den i køleskabet en time.
 3. Forvarm ovnen til 200 grader. I mellemtiden kan du nemlig klargøre dine græskar - uanset om du bruger butternut eller hokkaido skal du fjerne kernerne. Lad blot skrællen side på indtil efter bagningen - så er den nemmere at få af. Vej 300 g af græskarret og skær det i mindre tern - læg dem på en bageplade og drys lidt af sukkeret over dem. Bag dem i 30 minutter. Når de er kommet ud af ovnen, er de så møre, at du nemt kan skære skrællen fra - lad dem køle helt af og blend dem herefter en en puré.
 4. Pisk nu æg sammen sukker, brun farin og og alle krydderierne i en skål til en sammenhængende masse. Tilsæt til sidst græskarpureen og bland det sammen til en ensformig masse.
 5. Forvarm nu ovnen til 200 grader - smør et tærtefad (26-28 cm i diameter) med et tyndt lag smør.
 6. Tag din mørdej ud af køleskabet og rul den ud til en stor cirkel på et let meldrysset bord, mens den stadig er kold og nem at håndtere - løft den forsigtigt over tærtefadet. Klem den forsigtigt ned langs og op af kanterne, så den dækker hele tærtefadet. Skær eventuelt overflødigt tærtedej af langs kanten (det kan bages til et par ekstra småkager!).
 7. Prik huller i dejen med en gaffel, hvorefter du hælder fyldet i tærtefadet.
 8. Bag den i ovnen i ca. 40 minutter - hvis den bliver lidt mørk i kanten undervejs, så smid et stykke stanniol eller bagepapir over det sidste stykke tid.
 9. Æggene kan gøre, at den ser meget luftig og høj ud, når den kommer ud af ovnen - den vil falde sammen, og det er meningen, bare rolig! Herefter skal den køle godt af, før du går i krig med den. Den er meget svampet og cremet, så den skal lige have lov til at sætte sig. Den skal blot være lun eller stuetemperatur.
 10. Kagen kan uden problemer laves dagen før, fryses ned og eventuelt genopvarmes forsigtigt ved 100-120 grader i ovnen.
Del

Seneste nyt

Annonce