Mandekogebogen

Kimchi Rolls

Sprøde forårsruller med lyn-kimchi!

Forårsruller er en skøn spise - uanset om du er typen, der hiver dem direkte fra frost eller nede hos den lokale asiatiske restaurant.

Men skal det være helt specielt, så skal du prøve at lave dem selv fra bunden!

Og jeg mener helt fra bunden - med hjemmelavet forårsrullepapir.

Denne gang har jeg lavet en ny og spændende version af forårsruller i samarbejde med Kikkoman Danmark - de har for nyligt lanceret en helt ny sauce til deres skønne udvalg af produkter til det asiatiske køkken.

Saucen hedder Kimchi Chili Sauce og er i al sin enkelthed en dressing eller sauce, som indkapsler smagen af kimchi - den kan bruges til salater, wraps eller dressinger og så kan den medvirke til at lave en lyn-kimchi.

Man skal blot lige salte sine grøntsager et par timer i køleskabet, hvorefter man rører dem saucen - og voila, så er der lyn-kimchi!

Den fik mig til at kreere denne opskrift - Kimchi Rolls.

Lækre, smagfulde forårsruller med lyn-kimchi, svinekød og bønnespirer. Med hjemmelavet forårsrulledej!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kimchi Rolls

Kimchi-forårsruller!

8 portioner 40 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

Forårsrullepapir
  • 80 gram hvedemel
  • 100 ml vand

Fyld
  • 100 gram svinefars
  • 1 tsk rød chili, fintsnittet
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • 1½ spsk. kikkoman-soya, almindelig
  • 1 dl bønnespirer

Lyn-kimchi
  • 2 håndfuld spidskål/hvidkål etc.
  • ½ tsk fint salt
  • 1 dl kikkoman kimchi chili-sauce

Stegning
  • 4 dl fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Skær din hvidkål eller spidskål i helt tynde strimler og drys lidt fint salt udover - klem og 'kram' kålen godt sammen og stil den i køleskabet i 2-3 timer.
  2. Steg i mellemtiden svinefars på en pande med en sjat olie, hvor du tilføjer revet hvidløg, finthakket chili og soya, indtil det er tilberedt. Smag til med salt og peber og stil til side.
  3. Vrid kålen fri for væske og rør det sammen med kimchi-saucen og stil klar.
  4. Pisk nu mel og vand grundigt sammen til en lind konsistens. Varm din bedste slip-let-pande op til middelvarme. Dup lidt olivenolie på et stykke køkkenrulle og gnid det på panden - der skal næsten ikke noget olie på.
  5. Pensl nu dejen ud i en tynd firkant på den varme pande - når massen af sat sig som en pandekage, vendes den om og steges i 10-12 sekunder. Tag den af og læg den til afkøling. Gentag, indtil du ikke har mere dej.
  6. Læg nu et stykke forårsrullepapir på et skærebræt - læg fyldet i midten på skråt over dejen. Fold de to spidser indover dejen og rul fra bunden til toppen, til du har en lukket forårsrulle. Pas på med at være for hårdhændet da dejen er lidt skrøbelig - se videoen længere oppe for at se, hvordan man folder i praksis.
  7. Varm olien op i en gryde til 170 grader og steg dem 2-3 af gangen, indtil de er gyldne og sprøde uden på. Dryp dem af på køkkenrulle og spis løs!
Del

Seneste nyt

Annonce