Mandekogebogen

Kvædemarmelade med vanilje

Få den stenhårde frugt til at blive velsmagende!

Kvæden er lidt en interessant frugt i manges haver, som man måske ikke helt ved, hvad man skal gøre med.

Den pynter, men hvad med de gullige, aromatiske frugter?

Rå er de direkte uspiselige. Hårde som sten og utroligt sure og bitre.

Men hvis man giver den lidt varme og kogetid, så åbner frugten sig op med smage af vanilje og citrus.

Jeg har for første gang eksperimenteret lidt med frugten - æblekvæde i mit tilfælde - og i første omgang er der kommet en meget simpel, frisk marmelade ud af det.

Man kan selv justere op på sukkermængden, hvis man gerne vil have lidt mere sødme i marmeladen - men jeg har bevaret den syrlige friskhed, da man på den måde kan smage kvæden meget bedre

Se med herunder.

Næste projekt bliver i det søde køkken med kvædetærte - stay tuned!

ANNONCE

Kvædemarmelade med vanilje

Friskt og aromatisk!

10 portioner 25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram kvæde
  • 250 gram rørsukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • ½ stk vaniljestang
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Skræl kvæderne. Kvædemængden i opskriften er baseret på skrællede, rengjorte stykker kvæde - ikke hele frugter. Opskriften giver to glas marmelade.
  2. Fjern kernehuset og læg stykkerne af kvæde op i en gryde med vand og citronsaft.
  3. Giv det et opkog og tilsæt sukker og vaniljestang.
  4. Lad det hele simre i ca. 20 minutter. Der findes meget naturlig pektin i kvæde, så den sætter sig rigtig fint, når den bliver afkølet.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt