Kvædemarmelade med vanilje
Få den stenhårde frugt til at blive velsmagende!
Kvæden er lidt en interessant frugt i manges haver, som man måske ikke helt ved, hvad man skal gøre med.
Den pynter, men hvad med de gullige, aromatiske frugter?
Rå er de direkte uspiselige. Hårde som sten og utroligt sure og bitre.
Men hvis man giver den lidt varme og kogetid, så åbner frugten sig op med smage af vanilje og citrus.
Jeg har for første gang eksperimenteret lidt med frugten - æblekvæde i mit tilfælde - og i første omgang er der kommet en meget simpel, frisk marmelade ud af det.
Man kan selv justere op på sukkermængden, hvis man gerne vil have lidt mere sødme i marmeladen - men jeg har bevaret den syrlige friskhed, da man på den måde kan smage kvæden meget bedre
Se med herunder.
Næste projekt bliver i det søde køkken med kvædetærte - stay tuned!
Kvædemarmelade med vanilje
Friskt og aromatisk!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 250 gram kvæde
- 250 gram rørsukker
- 2 spsk. citronsaft
- ½ stk vaniljestang
- 2 dl vand
Fremgangsmåde
- Skræl kvæderne. Kvædemængden i opskriften er baseret på skrællede, rengjorte stykker kvæde - ikke hele frugter. Opskriften giver to glas marmelade.
- Fjern kernehuset og læg stykkerne af kvæde op i en gryde med vand og citronsaft.
- Giv det et opkog og tilsæt sukker og vaniljestang.
- Lad det hele simre i ca. 20 minutter. Der findes meget naturlig pektin i kvæde, så den sætter sig rigtig fint, når den bliver afkølet.