Mandekogebogen

Blommemarmelade

Klassisk sensommer-syltetøj!

Blommemarmelade - lækker, velsmagende opskrift!

Sensommeren byder på lækre blommer i haven, og hvis man er så heldig at have et blommetræ stående - så kan man hurtigt komme i en situation, hvor man ikke kan nå at spise dem alle sammen!

Nogle år går træet helt levende i insektangreb, men i stedet for at give op og lade skadedyrene ødelægge frugten - så kan man med lidt tålmodighed (og en skarp kniv!) fjerne insektangrebene og skære blommerne i tern.

Og så i fryseren til senere brug - jeg bruger dem enten til blommer i madeira-konfekt, tærter, crumbles og selvfølgelig marmelade!

Herunder får du en klassisk opskrift på lækker, velsmagende marmelade.

Og for at bringe lidt mere 'spice' ind i opskriften, har jeg valgt at bruge den mørke udgave af muscovado-sukker, som i al sin enkelthed er uraffineret sukker. Det vil sige, at den har bevaret meget mere af sin naturlige 'sirup' og smag fra sukkerrørrene.

- det giver et strejf af lakrids og karamel! 

I samme stil som kirsebærsyltetøj, så skader det bestemt ikke at give den lidt mørk rom, som lige afrunder smagen.

Er du til den lidt mere klassiske blommemarmelade?

- så kan du gøre den både alkoholfri og uden muscovado - blot brug samme mængde almindeligt sukker og spring krydderierne over. Den smager også skønt 'rent'!

Se med herunder:

ANNONCE

Blommemarmelade

Sødt og lækkert!

1 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 3750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram blommer
  • ½ stk vaniljestang
  • 1 dl mørk muscovado-sukker
  • 2 dl syltesukker
  • ½ spsk. citronsaft, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Skær blommerne i tern. De skal ikke skrælles, da der sidder en masse smag og syre i skallen. Hvis der bliver store stykker af 'skind' i syltetøjet, kan du blot bruge en stavblender.
  2. Kog blommerne op med en vaniljestang og sukkeret, indtil det hele falder sammen og får en lækker, grødet konsistens.
  3. Smag efter og justér eventuelt med lidt citronsaft - på dette stadie kan du tilføje en kanelstang, eventuelt et par skefulde mørk rom eller noget helt tredje. Hæld syltetøjet på et skoldet glas. Holdbarheden åbnet er godt og vel 2 uger.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt