Mandekogebogen

Syltetøj med æbler og stjerneanis

En krydret 'æblekage'-agtig smag!

Her tager vi igen lidt forskud på æblesæsonen, da jeg altid sørger for at have en solid portion skrællede æbler liggende i fryseren fra den tidligere sæson - hvad enten man bruger det til æblegrød eller fyld i andestegen! Derfor er denne opskrift lidt på forkant med sæsonen, men ikke desto mindre noget, du bør prøve, såfremt du har lidt i fryseren og ellers vil være forberedt til æblesæsonen. Med lidt lakrids-smag får man fremhævet æblesmagen og desuden skabt en smag, der minder lidt om æblekage på glas!

ANNONCE

Syltetøj med solmodne æbler og stjerneanis

Krydret æblekage på glas!

0 portioner 15 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram æbler
  • 2 spsk. muscovado-sukker
  • 4 stk stjerneanis

Fremgangsmåde

  1. Bland æblerne sammen med den muscovado-sukkeret, som vi bruger i denne opskrift på grund af dens mørke lakrids-eftersmag.
  2. Lad det hele simre i 5-10 minutter. Tilsæt stjerneanis til sidst og lad det simre i 2 minutter. Hæld det på et skoldet glas. Denne marmelade har godt af at trække i nogle dage, så stjerneanis træder mere i karakter.
  3. Holdbarhed: ca. 1 måned.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt