Syltetøj med æbler og stjerneanis
En krydret 'æblekage'-agtig smag!
Her tager vi igen lidt forskud på æblesæsonen, da jeg altid sørger for at have en solid portion skrællede æbler liggende i fryseren fra den tidligere sæson - hvad enten man bruger det til æblegrød eller fyld i andestegen! Derfor er denne opskrift lidt på forkant med sæsonen, men ikke desto mindre noget, du bør prøve, såfremt du har lidt i fryseren og ellers vil være forberedt til æblesæsonen. Med lidt lakrids-smag får man fremhævet æblesmagen og desuden skabt en smag, der minder lidt om æblekage på glas!
Syltetøj med solmodne æbler og stjerneanis
Krydret æblekage på glas!
0 portioner
15 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 200 gram æbler
- 2 spsk. muscovado-sukker
- 4 stk stjerneanis
Fremgangsmåde
- Bland æblerne sammen med den muscovado-sukkeret, som vi bruger i denne opskrift på grund af dens mørke lakrids-eftersmag.
- Lad det hele simre i 5-10 minutter. Tilsæt stjerneanis til sidst og lad det simre i 2 minutter. Hæld det på et skoldet glas. Denne marmelade har godt af at trække i nogle dage, så stjerneanis træder mere i karakter.
- Holdbarhed: ca. 1 måned.