Mandekogebogen

Syltetøj på umodne æbler, vanilje og citronmelisse

Få en forsmag på æblesæsonen!

Hvad gør man, når æbletræet smider sin fantastiske frugt alt for tidligt? Well, man bruger da de umodne æbler alligevel...

Æbletræets umodne frugter får ofte mindre opmærksomhed i køkkenet end deres modne modstykker, men denne opskrift vil vise dig, at de kan være guld værd i dine kulinariske eventyr. Syltetøj på umodne æbler, vanilje og citronmelisse byder på en uventet, men fantastisk kombination af syrlighed, sødme og aromatiske nuancer. Den grønne farve fra de umodne æbler og det friske pust fra citronmelissen gør dette syltetøj til en sand smagsoplevelse og et visuelt festfyrværkeri. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Syltetøj på umodne æbler, vanilje og citronmelisse

Umodne æbler er guld værd!

1 portion 35 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 1300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram æbler
  • 1 dl rørsukker
  • ½ stk vaniljestang
  • 1 håndfuld citronmelisse
  • ½ stk citron, økologisk

Fremgangsmåde

  1. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Husk at gnide citronen grundigt på hvert æblestykke for at undgå, at overfladen oxiderer og giver den brune farve - det er en smagssag, men marmeladen bliver meget mere lækker og frisk at se på med det grønne skær!
  2. Hæld dem i en gryde med en spiseskefuld vand i bunden. Skrab kornene af vaniljestangen og smid det hele i.
  3. Tilsæt sukkeret og resten af citronsaften, som skulle være tilovers fra det første trin.
  4. Lad det simre i ca. 8-10 minutter og tilsæt finthakket citronmelisse. Rør rundt og tag det af varmen.
  5. Skold et glas og hæld den varme marmelade på.
  6. Holdbarhed: ca. 1 måned.
Del

Seneste nyt

Annonce