Mandekogebogen

Syltetøj på umodne æbler, vanilje og citronmelisse

Få en forsmag på æblesæsonen!

Syltetøj på umodne æbler, vanilje og citronmelisse

Umodne æbler er guld værd!

1 portioner 35 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 1300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram æbler
  • 1 dl rørsukker
  • ½ stk vaniljestang
  • 1 håndfuld citronmelisse
  • ½ stk citron, økologisk

Fremgangsmåde

  1. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Husk at gnide citronen grundigt på hvert æblestykke for at undgå, at overfladen oxiderer og giver den brune farve - det er en smagssag, men marmeladen bliver meget mere lækker og frisk at se på med det grønne skær!
  2. Hæld dem i en gryde med en spiseskefuld vand i bunden. Skrab kornene af vaniljestangen og smid det hele i.
  3. Tilsæt sukkeret og resten af citronsaften, som skulle være tilovers fra det første trin.
  4. Lad det simre i ca. 8-10 minutter og tilsæt finthakket citronmelisse. Rør rundt og tag det af varmen.
  5. Skold et glas og hæld den varme marmelade på.
  6. Holdbarhed: ca. 1 måned.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt