Latke Fries
Knasende sprøde kugle-fritter!
Latkes er bedst kendt som de jødiske kartoffel-snacks, hvor man ligesom med rösti pandesteger revet kartoffel rørt op med æg og krydderier.
Jeg har gået den sprødere vej og nytænkt Latkes som fritter!
Heraf kommer idéen Latke Fries - i al sin enkelthed en måde at gøre snacken endnu sprødere og sprødere i længere tid.
Det består blot af revet kartoffel og majsstivelse samt de krydderier, du ønsker fritterne skal smage af - alt fra indisk til bare salt og peber.
Jeg har valgt at bruge mit taco-krydderi - fang opskriften lige her: Taco-krydderimix.
Fang teknikken til Latke Fries lige herunder:
Latke Fries
Knasende sprøde snacks!
15 portioner
30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 250 gram bagekartofler
- 1½ tsk majsstivelse
- 1 tsk taco-krydderi (se opskriften i artiklen)
- 1 tsk fint salt
- 400 ml fritureolie/solsikkeolie
Fremgangsmåde
- Skræl dine kartofler. Riv dem nu enten på et mandolinjern med rillerne eller på et rivehjern - skyl stivelsen grundigt ud af dem. Læg dem herefter i en skål med koldt vand i 10-15 minutter.
- Vrid dem for vand ved at si dem og hælde kartoflerne over i et viskestykke - vrid det hårdt. Hæld dem i en ny skål og tilføj majsstivelse og krydderier. Rør sammen - det virker lidt tørt til at starte med, men lad det lige stå i 10 minutter, mens du varmer olien op.
- Når olien er varm (ca 160 grader er passende) er kartoflerne klar til at blive presset i hånden og formet til små kanonkugler - fritér dem 4-6 af gangen, indtil de er gyldne. Kombinationen af den 'tørre' kartoffel og majsstivelsen gør, at de holder sig knasende sprøde længe. Spises som snack i sig selv eller tilbehør.