Mandekogebogen

Latke Fries

Knasende sprøde kugle-fritter!

Latkes er bedst kendt som de jødiske kartoffel-snacks, hvor man ligesom med rösti pandesteger revet kartoffel rørt op med æg og krydderier.

Jeg har gået den sprødere vej og nytænkt Latkes som fritter!

Heraf kommer idéen Latke Fries - i al sin enkelthed en måde at gøre snacken endnu sprødere og sprødere i længere tid.

Det består blot af revet kartoffel og majsstivelse samt de krydderier, du ønsker fritterne skal smage af - alt fra indisk til bare salt og peber.

Jeg har valgt at bruge mit taco-krydderi - fang opskriften lige her: Taco-krydderimix.

Fang teknikken til Latke Fries lige herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Latke Fries

Knasende sprøde snacks!

15 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram bagekartofler
  • 1½ tsk majsstivelse
  • 1 tsk taco-krydderi (se opskriften i artiklen)
  • 1 tsk fint salt
  • 400 ml fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Skræl dine kartofler. Riv dem nu enten på et mandolinjern med rillerne eller på et rivehjern - skyl stivelsen grundigt ud af dem. Læg dem herefter i en skål med koldt vand i 10-15 minutter.
  2. Vrid dem for vand ved at si dem og hælde kartoflerne over i et viskestykke - vrid det hårdt. Hæld dem i en ny skål og tilføj majsstivelse og krydderier. Rør sammen - det virker lidt tørt til at starte med, men lad det lige stå i 10 minutter, mens du varmer olien op.
  3. Når olien er varm (ca 160 grader er passende) er kartoflerne klar til at blive presset i hånden og formet til små kanonkugler - fritér dem 4-6 af gangen, indtil de er gyldne. Kombinationen af den 'tørre' kartoffel og majsstivelsen gør, at de holder sig knasende sprøde længe. Spises som snack i sig selv eller tilbehør.
Del

Seneste nyt

Annonce