Mandekogebogen

Mango

Den alsidige tropiske frugt!

En mango er en tropisk frugt, der er kendt for sin saftige, søde smag og bløde, orange-gule kød.

Mangoen har en rund eller oval form og en glat, tynd skræl, der kan være enten grøn, gul eller rød afhængigt af modenheden.

Mangoer er også rige på vitaminer og antioxidanter, hvilket gør dem til en sund og næringsrig ingrediens i din kost.

Vi spiser rigtig mange mangoer hjemme hos os, da mine børn elsker den sødlige smag, når vi bruger den både i juice og som små snacks til maden.

Mango er en tropisk frugt, der kommer fra træet med det botaniske navn Mangifera indica, som tilhører sumakfamilien.

Mangoen har en saftig, sød smag og blødt, orange-gult kød, der omgiver en hård, stenlignende kerne. Kødet kan skæres i tern, skiver eller blendes og bruges i en lang række opskrifter.

Mangoer findes i en række forskellige sorter, der varierer i størrelse, farve og smag. Nogle af de mest almindelige sorter inkluderer Tommy Atkins, som er stor, rød og saftig, Kent, som er sød og smør-agtig i konsistens, og Ataulfo, som er mindre og mere sød end de andre sorter.

Mangoer dyrkes primært i tropiske områder, herunder Sydøstasien, Sydamerika, Indien og Mexico, hvor de trives i varme og fugtige klimaer.

Mangoerne er sæsonbetonede og typisk tilgængelige i supermarkeder fra april til september.

Når man køber mangoer, er det vigtigt at vælge dem, der er modne, men ikke overmodne. Modne mangoer har en let trykbarhed, og deres skræl har en behagelig, sød duft. Overmodne mangoer kan have en overvældende sødme og en blød og slimet konsistens.

Mangoer kan spises friske, og de kan også bruges i en lang række opskrifter, herunder smoothies, salater, saucer, chutneys, desserter og meget mere. Mangoer er også en god kilde til vitamin C, A og folat, samt antioxidanter og kostfibre.

Mangoer er en alsidig frugt, som kan bruges i en lang række opskrifter, både søde og salte. Her er nogle ideer til, hvordan du kan bruge en mango:

1) Frisk: Mangoer kan spises friske og er en perfekt snack eller tilføjelse til din morgenmad eller dessert.

2) Smoothies: Mangoer er en fremragende ingrediens i smoothies, da de giver en sød og tropisk smag og en glat konsistens.

3) Salater: Mangoer er også en lækker ingrediens i salater. De kan skæres i tern og tilføjes til grønne salater eller frugtsalater for at give en ekstra sød smag og en smuk farve.

4) Saucer: Mangoer kan bruges til at lave en lækker sauce til at servere med fisk eller kylling. Skær mangoen i små stykker og kog dem med lidt sukker og krydderier, indtil de er bløde og lette at purere. Blend saucen og server den med din hovedret.

5) Chutney: Mango chutney er en populær indisk ret, der er en blanding af sød og krydret smag. Skær mangoen i små stykker og kog dem sammen med ingefær, hvidløg, sukker, eddike og krydderier, indtil chutneyen har en blød og konsistens.

6) Desserter: Mangoer kan bruges til at lave en række søde desserter, såsom kager, tærter, is eller sorbet. Mangoen kan blendes og bruges i stedet for almindeligt sukker i disse opskrifter for at give en naturlig sødme.

7) Smoothie bowls: Mango kan også bruges som topping på smoothie bowls sammen med andre frugter og bær.

8) Salsa: Mango kan bruges i en frisk og tropisk salsa. Skær mangoen i små stykker og tilsæt tomater, løg, koriander og limejuice for en lækker salsa.

Du kan herunder finde et par af vores opskrifter med mango:

Mango Chutney

Mango Lassi

Mango Chicken Curry

ANNONCE
Udskriv opskriften

Mango

Vælg den modne!

1 portion 0 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk mango

Fremgangsmåde

  1. Der er flere ting, du kan kigge efter, når du vil genkende en moden mango. Først og fremmest bør du se efter mangoens farve. En moden mango har typisk en gul-orange farve, men farven kan variere afhængigt af mangoens sort og modenhed. Jo mere rødlig mangoen er, jo mere moden er den.
  2. Derudover kan du også mærke på mangoens konsistens for at afgøre dens modenhed. En moden mango vil give en smule efter, når du trykker på den med fingrene, men den skal ikke være for blød. Hvis mangoen er for hård, er den ikke moden endnu, mens hvis den er for blød, kan den være overmoden og have mistet sin friskhed.
  3. Du kan også lugte til mangoen for at afgøre dens modenhed. En moden mango vil have en sød, frisk og let duft. Hvis duften er for sur eller ubehagelig, kan det være et tegn på, at mangoen ikke er moden eller at den er begyndt at rådne.
  4. Endelig kan du også kigge efter mangoens stilk. Hvis stilkens farve er grøn og frisk, kan det indikere, at mangoen stadig er umoden. Hvis stilkens farve er brun eller tørret ud, kan det være et tegn på, at mangoen er overmoden eller begynder at rådne.
  5. Generelt set er det bedst at vælge en mango, der er jævnfarvet og uden nogen tegn på skader eller pletter. En moden mango vil have en sød, frisk smag og en blød, saftig konsistens, som gør den perfekt til at spise rå eller bruge i forskellige retter, såsom salater, smoothies eller desserter.
Del

Seneste nyt

Annonce