Marokkanske fladbrød
Sprøde og lækre!
Der findes et utal af forskellige brødvariationer rundt i hele verden - og ofte har hver kultur deres egen version af den basale grunddej.
Alt fra naanbrød til parathas.
I denne omgang har jeg kigget nærmere på marokkanske fladbrød, som bygges op på at bruge lidt mere fuldkornsmel end normalt - faktisk mere fuldkornsmel end hvedemel!
Perfekte til dip og krydrede retter.
Se med i opskriften herunder:
Marokkanske fladbrød
Sprødt!
8 portioner
55 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 200 gram groft fuldkornshvedemel
- 150 gram hvedemel
- 50 gram majsmel
- 4 dl lunken vand
- 10 gram gær
- 1 tsk sukker
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprika
- 1 stk æg, til pensling
- 1 spsk. sesamfrø
Fremgangsmåde
- Opløs gær i den lune vand og tilsæt salt, sukker og 50 gram af fuldkornshvedemelet. Lad det stå på køkkenbordet i 10-15 minutter, indtil det begynder at småboble lidt og melet stiger op til overfladen.
- Tilsæt herefter det resterende mel af begge meltyper og tilsæt paprika, majsmel og olivenolie.
- Rør det grundigt sammen til en lidt sej dej, som du lader hvile på køkkenbordet under et viskestykke i 20 minutter.
- Form 8 kugler af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir, hvor du presser dem flade i små cirkler.
- Pensl dem med æg og drys sesam på toppen og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader.