Mandekogebogen

Marokkanske fladbrød

Sprøde og lækre!

Der findes et utal af forskellige brødvariationer rundt i hele verden - og ofte har hver kultur deres egen version af den basale grunddej.

Alt fra naanbrød til parathas.

I denne omgang har jeg kigget nærmere på marokkanske fladbrød, som bygges op på at bruge lidt mere fuldkornsmel end normalt - faktisk mere fuldkornsmel end hvedemel!

Perfekte til dip og krydrede retter.

Se med i opskriften herunder:

ANNONCE

Marokkanske fladbrød

Sprødt!

8 portioner 55 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram groft fuldkornshvedemel
  • 150 gram hvedemel
  • 50 gram majsmel
  • 4 dl lunken vand
  • 10 gram gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprika
  • 1 stk æg, til pensling
  • 1 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i den lune vand og tilsæt salt, sukker og 50 gram af fuldkornshvedemelet. Lad det stå på køkkenbordet i 10-15 minutter, indtil det begynder at småboble lidt og melet stiger op til overfladen.
  2. Tilsæt herefter det resterende mel af begge meltyper og tilsæt paprika, majsmel og olivenolie.
  3. Rør det grundigt sammen til en lidt sej dej, som du lader hvile på køkkenbordet under et viskestykke i 20 minutter.
  4. Form 8 kugler af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir, hvor du presser dem flade i små cirkler.
  5. Pensl dem med æg og drys sesam på toppen og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt