Mandekogebogen

Nemme surdejsboller

Bløde, luftige boller med sprød overflade!

Surdejsboller findes i mange forskellige variationer, og jeg har eksperimenteret med mange forskellige måder at bearbejde dejen på. Denne opskrift er en sikker vinder, som giver dig luftige, bløde boller med en sprød overflade og stor velsmag. 

Du kan finde opskriften på min surdej, som jeg altid laver på groft rugmel, her - nem opskrift på surdej. Med en boblende surdej kan gæret ofte undlades, men hvis du vil være på den sikre side, så smid en minimal mængde gær i blandingen. 

Se opskriften herunder:

ANNONCE

Surdejsboller

Luftige og lækre!

10 portioner 4 timer, 32 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 4 timer
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt naturel
  • 4 dl vand
  • 1 tsk honning
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 dl surdej
  • 60 gram grahamsmel
  • 340 gram ølandshvedemel
  • 50 gram havregryn
  • 1 stk æg

Fremgangsmåde

  1. Lun vandet let op i en elkeddel - det skal stadig være fingervarmt.
  2. Tilsæt salt, olivenolie og honning.
  3. Pisk yoghurt og surdej sammen med vandet, så du får en ensformig masse.
  4. Vend ægget i massen og tilsæt grahamsmel og havregryn.
  5. Tilsæt nu ølandshvedemelet lidt efter lidt og ælt den sammen med hænderne. Ælt indtil du har en smidig dej, der begynder at slippe skålen.
  6. Kør den herefter på en køkkenmaskine i 10-12 minutter, indtil den slipper skålen helt.
  7. Pensl en skål med lidt olivenolie og skrab dejen over i. Lad den hæve i køleskabet i 3 timer.
  8. Tag dejen ud igen og del den i ønskede antal portioner. Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  9. Lad dem hæve i en time ved stuetemperatur.
  10. Bag dem i en forvarmet ovn på 250 grader i ca. 10-12 minutter.
Del

Seneste nyt