Nemt focacciabrød
Luftig, hurtig og lækker opskrift på Foccacia!
Focaccia er en lækker og nem brødopskrift med sprød og luftig konsistens - og så er der fyld på!
Det er i princippet en italiensk afart af en pizza - men luftig, svampet og velsmagende.
Jeg har eksperimenteret med lidt forskellige deje og hævetider - og herunder er en dej, nem og hurtig opskrift på focaccia.
Fyldet kan du variere, som du vil - dejen er nem, passer sig selv og færdig efter lidt over 3 timer.
Se med herunder:
Nem foccaciabrød
Luftigt og sprødt!
4 portioner
3 timer, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 3 timer
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 900 kcal pr. portion
Ventetid: 3 timer
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 400 gram hvedemel
- 300 ml vand
- 15 gram gær
- ½ dl olivenolie, til pensling
- 10 stk cherrytomater
- 1 stk rødløg
- 1 håndfuld oliven
- 1 tsk groft salt
- 1 håndfuld rosmarin
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vandet. Hæld hvedemelet i og lad det ælte i 1 minut på en køkkenmaskine.
- Tilsæt nu saltet og kør dejen på middelhastighed i ca. 10-12 minutter, indtil dejen slipper skålen helt. Lav eventuelt gluten-testen, hvor du strækker dejen ud og kan gøre den mere eller mindre småt-gennemsigtig, inden dejen 'knækker'.
- Hæld dejen over i en oliesmurt skål, dæk den med film og sæt den i køleskabet i 1,5 time.
- Forvarm ovnen på 200 grader. Smør et lasagnefad, et lille fad eller noget tredje med rigeligt olivenolie, og skrab dejen ud. Lad den stå med film over dejen i 2 timer et lunt sted.
- Væd fingrene med olivenolie og pres små huller ned i dejen, så du laver fordybninger og samtidig presser luftbobler frem. Frodel halve tomater, skiver af løg, oliven og rosmarin over dejen og drys med lidt salt.
- Bag i ovnen i ca. 20 minutter, indtil den har fået sprød, brun overflade.