Mandekogebogen

Ny undersøgelse: Danskerne har halveret deres madspild siden 2023

De rigtige vaner fungerer.

Nye tal viser, at danskernes madspild i husholdningerne er faldet markant det seneste år. Ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov for HelloFresh er madspildet reduceret med 50 %, fra 22 % til lidt over 11 %. Denne udvikling markerer en vigtig milepæl i kampen mod madspild og viser, at danskerne i stigende grad er blevet bevidste om at reducere spild i køkkenet.

Undersøgelsen afslører også, at tre ud af fire danskere forventer, at deres madspild vil falde yderligere og komme under 10 % inden for de næste fem år. Over halvdelen af de adspurgte mener desuden, at de kan reducere madspildet til endnu lavere niveauer.

Sofia Fattori, kulinarisk ekspert hos HelloFresh, peger på, at den store opmærksomhed omkring madspild i de seneste år nu bærer frugt. Hun understreger, at dette momentum skal udnyttes til at tage de sidste skridt mod yderligere reduktion af madspild.

Henning Otte Hansen, seniorforsker ved Københavns Universitet, deler optimismen og mener, at flere faktorer, som informationskampagner, større bevidsthed og stigende fødevarepriser, har bidraget til det faldende madspild. Han forudser, at en fremtid med fokus på ressourceoptimering vil have en vedvarende effekt på danskernes madspild.

Undersøgelsen viser, at danskerne ser detailhandlere og måltidsleverandører som en del af løsningen. De forventer, at disse aktører kan hjælpe ved at tilbyde mindre portionsstørrelser og bedre information om fødevares holdbarhed og opbevaring. Måltidsplaner og opskrifter nævnes også som vigtige værktøjer til at mindske madspild.

Er du begyndt at tænke ekstra meget over de ting, du køber?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce