Mandekogebogen

Grillede ferskner med whisky-is

Smagfuld og enkel dessert!

Dessert er altid en lækker afslutning på et solidt måltid, men det er ikke altid, at man lige hverken orker at lave den store afslutter eller reelt set kan spise særligt meget mere.

Men man skal gerne lige have lidt sødt! Så derfor er det dejligt at have små, nemme desserter i baghånden, til når dessertmaven lige melder sig på banen.

På den nemme skala finder vi grillede ferskner - en utrolig nem og lækker dessert, hvor en læskende og saftig fersken ændrer både tekstur og dybde ved at få hård varme.

Og i samarbejde med Highland Park har jeg givet den en lille opgradering i form af en whisky-vaniljeis - mere specifikt lavet på deres 12-års Viking Honour, som er en dyb, sødmefyldt og krydret whisky, der giver en skøn kontrast til søde vaniljeis og den karamelliserede fersken.

Det er rigtig simpelt - man laver en klassisk vaniljeis-base, hvor man så under afkølingen lige infuserer den med et par spiseskefulde whisky.

Smagfuldt, krydret og med en lille kant - en skøn nem og enkelt dessert.

Og skal det gå rigtig, rigtig, rigtig hurtigt og du ikke lige har tid til at brygge en whisky-vaniljeis sammen fra bunden på forhånd?

Så kommer man altså rigtig langt, hvis man lige stænker vaniljeisen med whisky, inden den ryger på de grillede ferskner - lidt ligesom hvad kaffe kan gøre i en Afogato? Det samme kan whisky i denne omgang!

Fang opskriften herunder - og her finder du opskriften på isbasen: Sådan laver du hjemmelavet vaniljeis

ANNONCE
Grillede ferskner med whisky-is
Udskriv opskriften

Grillede ferskner med whisky-is

Sødt og lækkert!

4 portioner 3 timer
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 3 timer
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 spsk. ferskner
  • 1 stk vaniljeis-base (se min opskrift på hjemmelavet vaniljeis længere oppe)
  • 4 spsk. whisky (gerne highland park viking honour)
  • ½ håndfuld hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Lav vaniljeis-basen efter forskrifterne i min grundopskrift på vaniljeis - når selve vaniljecremen er legeret, lader du den køle en smule af, hvorefter du rører 4 spsk. whisky i ismassen og lader den køle helt af i nogle timer i køleskabet.
  2. Kør isen på en ismaskine, indtil den er tyknet og cremet - smid den herefter i en beholder til fryseren og smid den på frys i en times tid.
  3. Ti minutter inden du skal servere dine ferskner, flækker du dine ferskner på midten og lirker forsigtigt kernen ud - varm enten en grill eller en grillpande op til høj varme. Smid dine ferskner med skæresiden nedad og pres dem lidt ned, så de rammer rillerne - grill dem i 2-3 minutter alt efter, hvor varm din pande/grill er - der skal være tydeligt mørke, næsten sorte striber på. Det gør, at smagen af ferskenen karamelliserer.
  4. Stænk eventuelt dine ferskner med et lille skvæt whisky og scoop en skefuld whisky-vaniljeis ud på hver af dem. Server straks, men isen må gerne smelte en smule på de lune ferskner, så det hele hænger sammen. Top med hakkede hasselnødder.
Del

Seneste nyt

Annonce