Mandekogebogen

Barbecue Steak Pizza

Barbecue på pizza - ja tak!

Barbecue og pizza er to ting, man normalt ikke forbinder med hinanden - men nu er tiden kommet!

Det er en lækker lille fusionssag, som jeg kalder - Barbecue Steak Pizza.

I al sin enkelthed en pizza, hvor man i stedet for at bruge tomatsauce nu bruger en hjemmelavet, krydret barbecue-sauce, som sammen med kebab-krydret skiver af oksekød og ost får en fantastisk lækker pizza.

Den er snasket, smagfuld og så har den fået en ekstra kant på smagen - nemlig ved at bruge Highland Park 18-års whisky i barbecue-saucen!

Ved at bruge whisky i din barbecue får du en skarpere smag, et krydret modspil til det sure og søde og så går whisky og røget paprika utroligt godt sammen - men den skal ikke være for krads eller for sprittet, og her passer den 18-årige Viking Pride helt perfekt til formålet med en blød, afrundet finish og en krydret, delikat smag.

Og så er det en pizzasauce, som karamelliserer endnu mere end eksempelvis en tomatsauce - især når man bruger en pizzaovn til formålet. Jeg brugte min Ooni Koda 16 til formålet, som fik barbecuesaucen til at karamellisere helt fantastisk og samtidig 'svitse' kødet og give de lækre tigerpletter på crusten. 

Her finder du opskriften på langtidshævet pizzadej og hjemmelavet kebab-krydderi.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Barbecue Steak Pizza
Barbecue Steak Pizza
Udskriv opskriften

Barbecue Steak Pizza

Pizza-barbecue!

4 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

Fyld og pizzabund
  • 1 stk langtidshævet pizzadej, se opskriften længere oppe
  • 200 gram bøffelmozzarella
  • 250 gram ribeye, flanksteak, tykstegsbøf, okseinderlår etc.
  • 1½ spsk. kebabkrydderi (se opskriften i artiklen)

Whisky-barbecuesauce
  • 2 dl ketchup
  • 1 spsk. brun farin
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk. soyasauce
  • 3 spsk. whisky (gerne highland park viking pride)

Fremgangsmåde

  1. Lav pizzadejen efter forskrifterne i opskriften i artikel. Skær dit oksekød i så tynde strimler som muligt - vend det sammen med hjemmelavet kebab-krydderi og en sjat olivenolie. Lad det trække lidt, inden du steger det af på en pande i 3-4 minutter.
  2. Lav du din barbecuesauce ved at blande alle ingredienserne sammen og lade det simre i 3-5 minutter i en gryde. Smag til og stil til let afkøling inden pizzabagningen.
  3. Lav nu 3-4 pizzabunde ud af pizzadejen, fordel et jævnt lag barbecue-sauce efterfulgt af oksestrimler og ost - pizzaen skal nu bages: Bager du i ovn vil jeg anbefale 250 grader og gerne bagestål i 9-10 minutter. Bruger du pizzaovn er det ca. 1,5 minutter ved højeste varme.
Del

Seneste nyt

Annonce