The Highland Burger
Whisky-kærlighed til en klassisk burger!
Whisky og grillmad går rigtig godt i spænd med hinanden - og i mit samarbejde med Highland Park har jeg forsøgt at fusionere den klassiske burger med whisky-nuancer i langt de fleste ingredienser.
Og så kan man ikke rigtig kalde kreationen andet end - The Highland Burger.
Burgeren består af briochebolle, stegt bøf, whisky-candied bacon, whisky-syltede rødløg, whisky-karamelliserede løg, salat, ost og barbecuesauce.
En heftig mundfuld!
Til formålet har jeg brugt en underskøn 12-års whisky fra Highland Park, som går under navnet Viking Honours - den er utrolig let og raffineret i smagen med subtile røgnoter, der går godt sammen med grillmad og burger.
Desuden har den en subtil, honningagtig sødme over sig, som gør den velegnet til at karamellisere ting.
Whiskyburger? Det kan altså noget!
Fang opskriften herunder:
The Highland Burger
Whisky-burger!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 2 stk brioche-burgerboller
- 300 gram hakket oksekød
- 2 spsk. barbecuesauce (fang opskriften i artiklen længere oppe)
- 2 stk cheddarost, skiver
- 1 håndfuld salat, tomat, agurk, skiveskåret
Whisky-candied Bacon
- 1½ spsk. whisky (gerne highland park viking honours)
- 1 spsk. brun farin
- 6 stk bacon, skiver
Whisky-karamelliserede løg
- 1 tsk salt + peber
- 2 stk løg
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. sukker
- 2 spsk. whisky (gerne highland park viking honours)
Whisky-syltede rødløg
- 2 spsk. whisky (gerne highland park viking honours)
- 1 dl sukker
- 2 dl eddike
- 2 stk rødløg
Fremgangsmåde
- Bring eddike og sukker i kog, mens du snitter rødløg - smag til. Den skal være lidt i den sure ende - hæld det over fintsnittet rødkål, lad det køle af et par minutter og vend så whiskyen i. Lad det marinere en times tid som minimum.
- Snit dine løg og steg dem ved mellemhøj varme i smør - tilføj salt, peber og sukker, og lad det stege ved svag varme, indtil de falder sammen, bliver brune og karamelliserer. Tilsæt til sidst whisky, når panden er slukket.
- Bland whisky og brun farin sammen til en grødet masse og pensl dine bacon skiver med det på begge sider - steg det sprødt i ovnen ved 190 grader varmluft, indtil det er sprødt og gennemstegt. Pas på det ikke bliver sort, da det går væsentligt hurtigere med sukker på.
- Form bøffen, krydr med salt og peber og steg den ved høj varme i 3-4 minutter på begge sider, indtil den er stegt - smid en skive cheddar på det sidste minut af stegningen.
- Smør burgerbollerne med barbecuesauce og fyld den ellers med rødløg, karamelliserede løg, candied bacon og kød - enjoy!