Mandekogebogen

Napolitansk pizza Margherita

Den ægte italienske pizza!

Napolitansk pizza er den helt originale, klassiske pizza fra Italien - mere specifikt Napoli, som også er inspirationskilden til navnet.

Der er en række regler, man skal overholde, hvis man skal lave en ægte napolitansk pizza. Du kan læse dem herunder, som er et par tips og tricks vi fik af Marco Fernandes fra Disotto Ristobar:

ANNONCE
REGLER FOR EN NAPOLITANSK PIZZA

1) Meltypen skal være Tipo 0 eller Tipo 00 - du kan fange pizzakits til formålet hos Pizzafredag.dk

2) Hævetiden skal være 8-24 timer

3) Pizzaerne skal formes og laves med hænderne

4) Man skal bruge egnsspecifikke tomater fra Napoli - blandt andet San Marzano-tomater

5) Pizzaen skal afbages mellem 60-90 skeunder og gerne mellem 380-430 grader celsius

ANNONCE

En klassisk napolitansk pizza er en sprød, luftig skorpe og en 'blød' bund - oftest med få ingredienser, og den helt klassiske er selvfølgelig en pizza marguerita. 

Det er i al sin enkelthed pizzadej, tomatsauce, bøffel-mozzarella og frisk basilikum på toppen efter afbagning. 

Det er en utrolig smagfuld og lækker pizza, hvor man virkelig kan mærke og smage håndværket - der er ikke noget fyld at gemme sig bag.

Både dej, pizzasauce og ost skal sidde lige i skabet. 

Historien bag en napolitansk pizza, som vi kender til den i dag, stammer tilbage til året 1890 - her skulle Napoli og folket i denne by have besøg af Kong Umberto d. 1. og dronning Margherita.

Bageren Raffaele Esposito blev hyret til at lave en fyrstelig middag, da han var kendt for sine ikoniske fladbrød med fyld.

Han fik til opgave at skabe noget unikt - og så lavede han, hvad der senere blev defineret som en pizza.

En Pizza Margherita - naturligvis opkaldt efter dronningen - og designet i farverne efter det italienske fag. 

I 2017 blev pizzaen for alvor cementeret i madhistorien, da den blev optaget i UNESCOs liste over verdensarve.

Det er en pizza, vi elsker over hele verden!

Du kan fange en nem opskrift på napolitansk pizza herunder:

Opskrift på tomatsauce

ANNONCE
Udskriv opskriften

Napolitansk pizza margherita

Enkelt og lækkert!

2 portioner 15 timer, 12 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 15 timer
Tilberedning: 2 minutter
Ca. 1300 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 350 gram hvedemel, tipo 0 el. 00
 • 1 tsk fint salt
 • 6 gram gær
 • 200 ml vand
 • 3 dl tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
 • 300 gram fior di latte el. bøffelmozzarella
 • 1 håndfuld frisk basilikum

Fremgangsmåde

 1. Start med at lave pizzadejen, da den skal laves dagen før. Hæld vand i en skål og opløs gær - tilføj hvedemel efterfulgt af salt og ælt det i ca. 6-8 minutter (enten i hånden, som er traditionen, eller på røreskål for nemhedens skyld), indtil den bliver smidig og elastisk. Uanset fremgangsmåde er det lige en god idé at have den i hænderne til sidst, så du kan mærke, om dejen er spændstig og elastisk. Form det til en spændt kugle og læg det i en kondikasse smurt med lidt olie. Læg låg på og smid den i køleskabet - her kan den hæve i minimum 12 timer og op til 3 dage.
 2. Lav tomatsaucen efter forskrifterne i opskriften længere oppe i artiklen. Når der er to timer til du skal bage dine pizzaer, tager du dejen ud af køleskabet. Hak dejen ud i 2-3 portioner og form det til en spændt bold. Drys lidt mel og læg et viskestykke over. Lad dem hæve og vågne op i to timer.
 3. For at få det rigtige resultat skal du bruge en pizzaovn (men du kan også få en fin pizza med ovn, bare ikke en ægte napolitansk pizza). Sørg for at tænde din pizzaovn 15 minutter inden og ovnen minimum 30 minutter inden på fuld skrald med bagestål.
 4. Tag en dejbold og masser den let ud til en cirkel med mel på fingrene - udvid og stræk den i luften med dine knoer (ikke med fingrene, da neglene så kan prikke hul i dejen). Masser den ud til en pizzaform og læg den på en pizzaspade drysset godt med mel. Smør et jævnt lag tomatsauce og fordel stykker af ost.
 5. Smid den i din pizzaovn - ca. 60-90 minutters bagetid - eller i ovnen - ca. 10-12 minutter på fuld skrald. Rygende varme og inden servering toppes de med friske blade basilikum!
Del

Seneste nyt

Annonce