Chicago Style Deep Pan Pizza
En evig pizza-klassiker!
Der findes et utal af skønne pizza-varianter over hele verden - nogle klassiske og andre mere alternative i fortolkningerne.
Eksempelvis disse - 5 pizzatyper du bør kende.
En ægte klassiker fra det amerikanske køkken er naturligvis en deep pan pizza også kaldet Chicago Style.
Ej at forveksle med Detroit Style Pizza, som er en slags foccacia-bund med masser af fyld.
Chicago Style er en skøn lille mellemting mellem en pizza og en tærte - tyk, omsluttende bund som bages i en springform, så fyldet kan komme op i højden ligesom med en tærte.
Og så er måden, man samler pizzaen på noget anderledes end hvad man plejer - normalt laver man bund, tomatsauce, topping og ost på en klassisk pizza.
Men med en Chicago Style og Deep Pan-pizza laver man bund, ost, fyld og tomatsauce øverst. Af og til med lidt rasp på toppen for at styre fyldet en smule.
Det er en snasket, ostemættet og velsmagende klassiker på en pizza, som er ganske uimodståelig.
Fang opskriften på en god, hjemmelavet Deep Pan-pizza herunder - Chicago Style!
Chicago Style Deep Pan Pizza
Snasket og lækkert!
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser
- 300 gram hvedemel
- 2 spsk. smør
- 150 ml mælk
- 1 tsk sukker
- 1 spsk. olivenolie
- 15 gram gær
- 1 tsk fint salt
- 4 dl tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
- 100 gram kødfyld (enten rå salciccia, peperoni eller anden topping)
- 300 gram frisk mozzarella
- ½ dl rasp, kan undlades
Fremgangsmåde
- Start med at have tomatsaucen klar, hvis denne ikke er lavet på forhånd. Se opskriften længere oppe i artiklen.
- Dernæst opløser du gær i mælken, tilføjer sukker, olivenolie og hvedemel efterfulgt af salt og smør. Ælt det grundigt sammen i 5-7 minutter, indtil dejen samler sig og begynder at slippe kanterne. Hæld det i en skål/kondibøtte og lad det hæve i køleskabet i 2 timer. Alternativt kan du fjerne 5 gram gær og lade den koldhæve natten over, hvis du vil være forberedt i god tid.
- Efter hævning smørres en springform med lidt smør - springformen til denne mængde skal være mellem 22-24 cm i diameter. Rul dejen ud til en pizzacirkel der er 1/4 større i diameter end din springform. Løft dejen over og klem den ned, så den rammer bunden og lægger sig med en høj kant rundt i formen.
- Forvarm ovnen til 210 grader varmluft. Fordel brudstykker af mozzarella i bunden, efterfulgt af dit kødtopping - slut af med at dække det hele i tomatsauce. Drys eventuelt med lidt rasp på toppen. Afbag din Chicago Style Deep Pan Pizza i ovnen i ca. 30-35 minutter.