Mandekogebogen

Kantarel-pizza

Simpel efterårsvenlig pizza Bianco.

Kantareller er en gudespise, når de begynder at dukke op i skovbunden i det våde efterår - men har du prøvet at smide dem på en pizza?

Det fungerer super godt, når man laver en pizza bianco med kantareller. 

En lækker langtidshævet pizzadej, mascarpone rørt op med stegte tragtkantareller og så kantareller på toppen med lidt mozzarella - that's it.

Milde, cremede smage, som virkelig får kantarellen til at træde i karakter.

Det er virkelig en opskrift, der fungerer godt til en pizzaovn, hvor man enten fyrer med brænde eller gas - jeg brugte min ooni Koda 16 til formålet, og den var færdig på 1,30 minutter med de rigtige tigerpletter, cremet ost og let stegte svampe.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kantarel-pizza

Efterårspizza!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

Per pizza
  • 1 stk langtidshævet pizzadej, se opskriften længere oppe
  • 2 spsk. mascarpone
  • 80 gram kantareller/tragtkantareller
  • 60 gram frisk mozzarella
  • 2 spsk. løg, revet
  • 1½ spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Snit 50 gram af dine kantareller fint og svits dem på en pande i lidt olie sammen med revet løg - steg i 6-8 minutter, indtil de har smidt væsken og krydr med rigeligt salt og friskkværnet peber. Lad dem køle lidt af og rør dem herefter sammen med mascarponen og olivenolien og lad det trække i gerne 10-20 min.
  2. Stræk pizzadejen ud til en cirkel og smør den grundigt med mascarpone-cremen - top af med friske kantareller og brud af mozzarella. Bag den enten i en forvarmet ovn på 250 grader varmluft med bagestål I 8-10 minutter eller en pizzaovn i 1,5 minutter for at få 'tigerpletter'-effekten på crusten - men den kan sagtens bages på den måde, du plejer at bage pizzaer!
Del

Seneste nyt

ANNONCE