Chimichurri Steak Pizza
Krydret og snasket pizza!
Pizza og pizzatopping er altid et eventyr at lege med - det kan varieres i det uendelige, og så kan man lege med saucer, teksturer og smage i vilden sky.
Og når man har fået fingrene i en pizzaovn fra Ooni? så er der altså incitament for at gå all-in på eksperimenterne!
Den seneste pizza, jeg har kastet mig over, er inspireret af den argentinske klassiske opskrift på at få et godt stykke kød til at smage fantastisk - nemlig Chimichurri Steak.
I al sin enkelthed en pizza med tomatsauce, mozzarella skiver af oksekød vendt i kebab-krydderi og til sidst drizzlet med frisk chimichurri.
Saftig, krydret, simpel og helt uimodståelig - og så kan man både bruge en fersk bøf eller rester fra gårsdagens steg.
På den måde kan du lige forvandle alt fra en culottesteg eller flanksteak til en ny, spændende ret dagen efter!
Fang opskriften herunder:
Chimichurri Steak Pizza
Smagfuld og nem pizza!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 1 stk langtidshævet pizzadej, se opskriften længere oppe
- 250 gram ribeye, flanksteak, tykstegsbøf, okseinderlår etc.
- 1 spsk. kebabkrydderi (se opskriften i artiklen)
- 1 stk chimichurri, se opskriften i artiklen
- 2 dl tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
- 200 gram frisk mozzarella
Fremgangsmåde
- Forbered i første omgang dit kød - uanset om du bruger ferskt eller tilberedt kød, skal det gerne marinere i kebab-krydderiet sammen med lidt olivenolie i 30-60 minutter. Skær dit kød i så tynde skiver som muligt, vend det i krydderiblandingen sammen med olie og stil det på bordet for at marinere. Lav tomatsaucen og chimichurri efter forskrifterne og hav det klar.
- Det ferske kød skal lige steges i 2-3 minutter på en hed pande, så det får lidt stegeskorpe - det tilberedte kød kan blot lægges på pizzaen, når denne skal bages.
- Form pizzadejen til 3-4 pizzabunde, smør et jævnt lag tomatsauce på og læg skiverne af bøf på efterfulgt af brudstykker af mozzarella. Afbag den enten i en pizzaovn eller en alm. ovn på 250 grader varmluft (1-2 minutter for pizzaovn, 9-10 minutter for alm. ovn).
- Lige inden servering drizzler du chimichurri på toppen!