Mandekogebogen

Paradisæbletærte med marcipan-crumble

Paradisæbler kan meget mere end bare gelé!

Har du et paradisæbletræ i haven eller i nærheden, men ikke helt ved, hvad du skal bruge det til?

Så er det første skridt altid gelé - de ofte sure paradisæbler indeholder store mængder pektin, så det bliver til en fantastisk gelé.

Men hvis du vil pifte det lidt op, så skal du bruge paradisæblerne til æbletærte.

Den syrlige, fine smag passer perfekt til en sødlig tærtebund.

Og så har jeg en sort i haven, som giver en fantastisk farve af rødt frugtkød, da æblesorten Maypole har en tendens til ikke at oxidere og blive brun.

Har du almindelige æbler i overskud?

Så passer bunden heldigvis også perfekt til de fleste æblesorter!

Se med herunder - opskriften svarer til én almindelig tærte eller to mini-tærter:

ANNONCE

Paradisæbletærte med marcipan-crumble

Syrligt og lækkert!

4 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 1150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl smør
  • 1 dl hasselnødder
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk kanel
  • 1 stk æg
  • 6 stk paradisæbler
  • 1 dl marcipan, revet

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne på nær æblerne sammen i en skål og pisk det grundigt sammen til en ensformig masse.
  2. Fordel dejen i små smurte tærteforme.
  3. Skær både af paradisæblerne (eller normale æbler) i skiver og læg dem ovenpå dejen med et let tryk.
  4. Bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader i 20 minutter.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt