Mandekogebogen

Polpette al sugo di pomodoro: Italienske kødboller i tomatsauce

Nemme lækre kødboller med tomatsauce.

Kødboller eller små kugler lavet af fars findes i utallige variationer og i forskellige køkkener rundt i verden - og en af de ældste tilfælde af en god, gammeldags kødbolle dateres helt tilbage til Romerriget i 25-35 fvt., hvor den romerske kok Marco Gavio Apicius tryllede med kugler lavet med fisk, oksekød og andre råvarer.

Siden da har kødbollerne fundet sin vej til mange nationaliteter og en af de helt klassiske, er den italienske kødbolle - polpette.

Den er meget simpel, men også utrolig velsmagende - og så har italienerne altid lige et par tricks til at få det til at smage endnu bedre.

Vi snakker eksempelvis parmesan i farsen - what's not to like?

Denne opskrift er min version af den klassiske, italienske ret, polpette al sugo di pomodoro  - oversat til italienske kødboller i tomatsauce.

Her laver man en lækker, krydret tomatsauce fra bunden og giver dem ekstra smag med et par smørstegte, gyldne kødboller.

Selvfølgelig serveret på toppen af en god omgang pasta!

Fang min opskrift på Polpette herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Polpette al sugo di pomodoro: Italienske kødboller i tomatsauce

4 portioner 1 time
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 900 kcal pr. portion

Ingredienser

Tomatsauce
  • 2 stk hakkede tomater, dåse
  • ½ tsk chiliflager, røde
  • 1 tsk salt + peber + sukker
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk rosmarin, tørret
  • 1 tsk timian, tørret
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk løg

Italienske kødboller
  • 600 gram hakket oksekød
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 40 gram parmesanost, revet
  • 1 spsk. oregano
  • 1 tsk fint salt
  • 2 spsk. rasp
  • 2 stk æg
  • 2 fed hvidløg, revet

Spaghetti
  • 300 gram pasta eller spaghetti

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave farsen, så den kan trække smag. Rør farsen sej med salt i nogle minutter - tilføj herefter de resterende ingredienser og rør den grundigt sammen til en ensformig masse. Stil den på køl i 30 minutter.
  2. Bland hakkede tomater med grofthakkede løg samt hvidløg og blend det til en ensformig masse - tilføj krydderierne og 1 tsk. salt, 1 tsk. sukker og 0,5 tsk. frisk peber. Tilsæt gerne lidt balsamico også. Bring det i kog i en gryde og læg låg på - lad det småsimre i 20 minutter, hvor du smager til undervejs.
  3. Form farsen til store, runde kugler - varm olie og en klat smør op i en pande til middelhøj varme og smid kødbollerne på. Steg dem med en fin gylden skorpe hele vejen rundt, så de stadig bevarer deres runde form. Når de er næsten i mål, hældes de i den tilsmagte tomatsauce og simrer med i 10-12 minutter.
  4. Pastaen koges efter anvisningerne - rør skefulde af tomatsaucen sammen med pastaen og læg det nederst i tallerkenen - top af med kødbollerne, mere tomatsauce og et gavmildt riv parmesan!
Del

Seneste nyt

Annonce