Mandekogebogen

Pommes Mille Feuille

Kartoflen og de tusinde lag!

Jeg har været et smut i kartoffel-laboratoriet igen og arbejdet videre på min idé med Pommes Anna-fritter

Her med en lidt nemmere version, hvor man 'fæstner' kartoflerne med en kombination af smør og majsstivelse.

Man samler det nærmest til et Pommes Anna-brød, hvor man former dem i en franskbrødform eller rugbrødsform - derefter skærer man skiver ud af den og friterer dem.

En plade pommes frites, anyone?

Fang opskriften herunder: 

ANNONCE
Klar til afkøling efter en tur i ovnen! - Pommes Mille Feuille Klar til afkøling efter en tur i ovnen!
Afkølet og klar til en tur i den gyldne brønd! - Pommes Mille Feuille Afkølet og klar til en tur i den gyldne brønd!
Udskriv opskriften

Mille Feuille pommes frites

sprøde, uendelige lag!

4 portioner 4 timer, 45 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 3 timer
Tilberedning: 1 time, 30 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 kilo bagekartoffel
  • 100 gram smør (ægte smør, ikke smørbar)
  • 1½ tsk majsstivelse eller kartoffelmel
  • 4 dl fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd for ovnen på 210 grader alm. ovn, mens du begynder at gå i gang med kartoflerne. Smelt smørret i en gryde - det skal ikke blive varmt, men blot smeltes. Det er vigtigt at bruge rigtig smør, da det sætter sig bedre og holder bedre sammen på stykkerne efter afkøling.
  2. Opløs majsstivelse/kartoffelmel i 1 spsk. mælk og rør det ud i det smeltede smør.
  3. Skræl kartoflerne og snit dem på et mandolin-jern så tyndt som muligt. Find en rugbrødsform eller franskbrødform og for den med bagepapir - størrelsen på fadet skal enten være ca. 15x10 centimeter for at få den rette højde eller bredde. Men da mange forme ikke lige har den størrelse, så kan du vælge at bruge den ene halvdel af et stort rugbrødsform og blot lukke af for den anden halvdel med en skål eller lignende. På den måde kan du så bruge halvdelen af en regulær franskbrødform og opnå den rette højde.
  4. Læg de tynde skiver kartoffel i et jævnt lag i bunden af formen - pensl med smørblandingen og læg et nyt jævnt lag på. Gentag denne proces, indtil du løber tør for kartoffel eller får en højde i formen på ca enten halvdelen eller 3/4 af højden (eller ca. 10 cm). Bliver den for høj, vil den 'kollapse' i olien.
  5. Pak det overskydende bagepapir omkring toppen af kartoffel-lagene og stil den i ovnen. Bag den i ca. 90 minutter. Lad den herefter køle helt af. Gerne natten over i køleskab eller minimum 3 timer på køl.
  6. Når den er kølet helt af, kan du skære 2 centimeters skiver af den. Skær også mørke kanter af, så du får en hel aflang og firkantet form (så bliver kanterne mindre mørke før tid). Varm olien op til ca. 170 grader i en gryde eller høj pande og friter stykkerne i 2-3 minutter, indtil de er gyldne og sprøde i alle lag. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir og gå i krig med sovsen!
Del

Seneste nyt

Annonce