Mandekogebogen

Saftigt og kernefyldt rugbrød

Sprød skorpe med en saftig kerne, der holder sig blød i mange dage!

Findes der noget bedre end duften af hjemmebagt rugbrød?

Den er svær at slå. Specielt hvis man lige giver sig lidt ekstra tid til at bygge den op med en solid surdejsblanding. Jeg har eksperimenteret med rugbrød i nogle år nu, og har fundet den grundopskrift, der fungerer helt eminent. Udvalget af kerner kan varieres til det uendelige, men her er mit bud på det perfekte rugbrød!

Se også opskriften på surdej.

ANNONCE

Rugbrød

Saftig og kernefyldt!

2 portioner 13 timer, 25 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 12 timer
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 6600 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 dl surdej
  • 250 gram rugmel
  • 250 gram hvedemel
  • 8 dl vand
  • 200 gram knækkede rugkerner
  • 30 gram havregryn
  • 2 dl græskarkerner
  • 2½ dl hørfrø
  • 3 dl solsikkekerner
  • 2 stk gulerod
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. salt
  • 20 gram smør

Fremgangsmåde

  1. Opløs surdejen i vandet. Tilsæt alle de resterende ingredienser og rør grundigt sammen. Smør 2 forme med smør og fordel massen. Lad dem hæve i minimum 12 timer under et fugtigt viskestykke.
  2. Efter hævningen prikker du 10-15 huller i dejen med en stegenål for at undgå en separat skorpe.
  3. Bag de to rugbrød ved 200 grader i 70-75 minutter. Gnid lidt smør på skorpen, når de kommer ud af ovnen for at få en sprød og lækker overflade!
Del

Seneste nyt