Sesam-nudler (Ma Jiang Mian)
Nem 10-minutters asiatisk aftensmad.
Ligesom italienerne har deres ikoniske, minimalistiske pastaretter, hvor man får stor velsmag ud af få ingredienser - lige så vel har man i det asiatiske køkken lignende opskrifter med nudler!
Denne gang har jeg kastet mig over en kinesisk klassiker, mere specifikt en lokal klassiker fra Shanghai.
Sesame Noodles eller sesam-nudler - eller på sit oprindelige sprog, ma jiang mian.
I al sin enkelthed en nem og hurtig nudelret på kun 10 minutter - man svøber tilberedte nudler i en lækker cremet sauce af sesampasta, peanutbutter og soya.
Selvom den kan stå alene som en simpel nudelret, så kan du 'pifte' den op med sauterede grøntsager, friske urter eller måske noget paneret kylling, hvis du mangler protein.
Men retten står fint alene blot med nudler og en cremet sauce - hvor man gerne lige kan toppe dem med lidt friskhakket forårsløg og rød chili.
Sesam-nudler er en nem og lækker asiatisk opskrift, hvor du kan bruge de fleste slags nudler - hvad enten du bruger nudler, som blot skal opblødes i varmt vand eller nudler, som du koger i en gryde.
Den er perfekt som en nem og hurtig aftensmad, eller som sidedish til et stykke velstegt kød eller som en del af et store bord med asiatiske lækkerier.
Fang opskriften på mine sesam-nudler herunder:
Jeg har desuden allerede en oversigt over 10 nemme asiatisk opskrifter, hvis du mangler inspiration til yderligere måltider i hverdagen med et asiatisk præg.
Sesam-nudler (Ma Jiang Mian)
10-minutters nudel-klassiker!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ingredienser
- 200 gram nudler
- 2 stk forårsløg
- 2 tsk sesamfrø
Sauce
- 2 tsk tahin (sesampasta)
- 1½ spsk. peanutbutter
- 2 spsk. soyasauce
- 1½ spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
- 1 dl bouillon eller vand
- 1 tsk hvidløg, revet
- 1 tsk ingefær, revet
- ½ tsk chiliflager, kan undlades
- 1 tsk honning, sirup eller sukker
Fremgangsmåde
- Hvis du koger dine nudler, så skal de sættes over som det første (Hvis du bruger instant-nudler, så skal de blot overhældes med kogende vand/bouillon og trække i 5-6 minutter) - mens vandet koger op, samler du alle ingredienserne til saucen i en lille gryde. Giv det et hurtigt opkog, så det blot lige småbobler i et minut og tag det så af varmen.
- Når nudlerne er færdige, hældes vandet fra og nudlerne hældes i en skål med saucen og rystes/vendes godt sammen - retten kan serveres varm eller lun. Top gerne med lidt finhakket forårsløg, chili og eventuelt lidt peanuts.