Sure bælter
Hjemmelavede sure bælter.
Hvis der var én slags slik, jeg elskede, da jeg var barn - så var det sure bælter, eller sure bånd.
Små, aflange pangfarvede ruller af slik, som var - sjovt nok - surt og rullet i sukker.
Den perfekte mundfuld med masser af smag - og så kunne man få dem i små enkeltvise pakker med forskellige farver.
Rendyrket nostalgi - og nu er det lykkedes mig at knække koden til de hjemmelavede!
Man kan bruge alle mulige forskellige slags syrlige frugter - jeg vil anbefale mirabeller eller kvæder - og gerne både umodne og modne dele, som giver mere syre.
Opskriften kræver egentlig kun 4 ingredienser - men rimelig meget tålmodighed.
Fang opskriften herunder:
Sure bælter
Hjemmelavet surt slik!
10 portioner
24 timer, 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 24 timer
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion
Ventetid: 24 timer
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 300 gram mirabeller, eller andre syrlige frugter
- 150 gram sukker
- 100 ml vand
- 5 stk husblas
- 1 dl ekstra sukker til udrulning
Fremgangsmåde
- Flæk dine mirabeller og fjern stenen - de 300 g mirabeller er UDEN sten. Hæld sukker og vand på og bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter, indtil mirabellerne er møre.
- Blend det til en ensformig masse i nogle minutter - hæld det derefter i gryden igen og lad det koge lidt ind uden låg i yderligere 10 minutter. Tag det af varmen og lad det køle af i 10 minutter, mens du lægger dine husblas i koldt vand.
- Vrid dine husblas for vand og rør dem ud i den varme mirabellemasse - find en bageplade frem og læg et stykke bagepapir i. Hæld massen gennem en sigte for at undgå klumper og fordel det jævnt udover bagepapiret - så jævnt som muligt i en tykkelse på godt oggu vel 1-2 mm.
- Varm ovnen op til 60 grader almindelig ovn - lad dem ovntørre i 4-4,5 timer. Derefter skal du slukke ovnen og lade ovenlågen stå på klem - nu kommer det vigtigste. De skal tørre i 24 timer. Det er MEGET vigtigt, da de ellers stadigvæk har fugt i sig, som siver ud, når du ruller dem i sukker og gør dem 'vandet'.
- Efter 24 timer skærer du dem i strimler, løfter dem forsigtigt fra bagepapiret og vender dem i sukker - og ruller dem sammen til små ruller.
- Opbevares i en lufttæt beholder - men holdbarheden er 2-3 dage, da de ikke indeholder så mange stabilisatorer som købeudgaven!