Mandekogebogen

Syltede grønne tomater

Konservering af drivhusets sommer-rester af grønne tomater.

Hvis du er så heldig at have tomater i dit drivhus, og man på slutningen af sæsonen har grønne tomater i overskud på selvforsyningen?

Så skal der konserveres!

Hvis du har en håndfuld grønne tomater, som ikke kan nå at modne - så kan man konservere dem til senere på sæsonen og gemme smagen af sommer!

Den mest klassiske måde at konservere dem på er en eddike-sukkelage med vanilje - men du kan sagtens pifte det op med alskens krydderier.

Jeg bruger ofte enebær, stjerneanis og kanel, hvis det skal have et spark på krydderierne - og gerne chili, hvis det skal have lidt varme.

I denne opskrift herunder har jeg kørt helt klassisk - vanilje, kanel og en lage. 

Det giver en syrlig, sød og dyb tomatsmag med masser sommer-essens til de kolde vintertimer!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE

Syltede grønne tomater

Sommerkonservering!

1 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram grønne tomater
  • 2½ dl eddike
  • 2½ dl vand
  • 350 gram sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk kanelstang
  • 1 håndfuld eventuelt flere krydderier (eksempelvis stjerneanis, citronskal, nelliker, kardemomme, etc.)

Fremgangsmåde

  1. Alt efter hvilken slags tomat du har i køkkenhaven, så kan du enten vælge at sylte dem hele eller skåret i både. Hvis du bruger hele, så skal de lige prikkes 3-4 gange, så lagen kan trække ind.
  2. Hæld sukker, vand og eddike sammen i en gryde og kog det op, indtil sukker er opløst. Tilsæt krydderierne.
  3. Læg tomaterne i syltelagen og lad dem simre 4-5 minutter - eller længere, hvis de skal være bløde. Prik lidt til dem undervejs og mærk på dem.
  4. Skold imens dine sylteglas med kogende vand - fisk herefter tomaterne op med en hulske og placer dem forsigtigt i de skoldede glas.
  5. Top op med syltelagen, så tomaterne er dækket og sørg for, at krydderierne er ligeligt fordelt, hvis du bruger flere glas.
  6. Lad dem trække i minimum 1 uge - allerbedst 2 uger. De kan holde sig ret længe, hvis du opbevarer dem i køleskabet - alt fra et par måneder til et halvt år.
Del

Seneste nyt