Syltede grønne tomater
Konservering af drivhusets sommer-rester af grønne tomater.
Hvis du er så heldig at have tomater i dit drivhus, og man på slutningen af sæsonen har grønne tomater i overskud på selvforsyningen?
Så skal der konserveres!
Hvis du har en håndfuld grønne tomater, som ikke kan nå at modne - så kan man konservere dem til senere på sæsonen og gemme smagen af sommer!
Den mest klassiske måde at konservere dem på er en eddike-sukkelage med vanilje - men du kan sagtens pifte det op med alskens krydderier.
Jeg bruger ofte enebær, stjerneanis og kanel, hvis det skal have et spark på krydderierne - og gerne chili, hvis det skal have lidt varme.
I denne opskrift herunder har jeg kørt helt klassisk - vanilje, kanel og en lage.
Det giver en syrlig, sød og dyb tomatsmag med masser sommer-essens til de kolde vintertimer!
Fang opskriften herunder:
Syltede grønne tomater
Sommerkonservering!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 500 gram grønne tomater
- 2½ dl eddike
- 2½ dl vand
- 350 gram sukker
- 1 stk vaniljestang
- 1 stk kanelstang
- 1 håndfuld eventuelt flere krydderier (eksempelvis stjerneanis, citronskal, nelliker, kardemomme, etc.)
Fremgangsmåde
- Alt efter hvilken slags tomat du har i køkkenhaven, så kan du enten vælge at sylte dem hele eller skåret i både. Hvis du bruger hele, så skal de lige prikkes 3-4 gange, så lagen kan trække ind.
- Hæld sukker, vand og eddike sammen i en gryde og kog det op, indtil sukker er opløst. Tilsæt krydderierne.
- Læg tomaterne i syltelagen og lad dem simre 4-5 minutter - eller længere, hvis de skal være bløde. Prik lidt til dem undervejs og mærk på dem.
- Skold imens dine sylteglas med kogende vand - fisk herefter tomaterne op med en hulske og placer dem forsigtigt i de skoldede glas.
- Top op med syltelagen, så tomaterne er dækket og sørg for, at krydderierne er ligeligt fordelt, hvis du bruger flere glas.
- Lad dem trække i minimum 1 uge - allerbedst 2 uger. De kan holde sig ret længe, hvis du opbevarer dem i køleskabet - alt fra et par måneder til et halvt år.