Thailandske Fish Cakes
Sprøde, krydrede fiskefrikadeller!
Her i Danmark er vi ret glade for fiskefrikadeller, som er helt klassiske med en god hvidfisk stegt i rigelige mængder smør.
Den går man aldrig galt i byen med - men man skal ikke kimse af fiskefrikadeller fra verdenskøkkenet.
Især de klassiske thailandske fiskefrikadeller, som ofte bare kaldes thailandske fish cakes.
Her fylder man farsen med lækre krydrede smage fra eksempelvis hvidløg, ingefær, koriander og chili - og det smager fantastisk.
Denne opskrift er designet til at lave små, lækre fish cakes, som minder lidt om mini-frikadeller i størrelsen - så der er perfekte til at dyppe i en sød chili-sauce eller måske til en større tapas-anretning.
Du kan også sagtens bare fordoble opskriften 1:1 og får lidt ekstra størrelse på dunserne.
Fang opskriften herunder:
Fish Cakes: Thailandske fiskefrikadeller
Sprøde og krydrede!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 200 gram hvidfisk (torsk, lange, kuller, lyssej, etc.)
- 1 stk æg
- ½ tsk fint salt
- 1 spsk. soyasauce
- 1 stk forårsløg
- 1 tsk ingefær, revet
- 1 tsk hvidløg, revet
- 3 spsk. hvedemel
- 1 håndfuld frisk koriander
- ½ stk rød chili
- 3 dl fritureolie/solsikkeolie
Fremgangsmåde
- Hak fisken uden skind fint på en foodprocessor sammen med salt, indtil farsen samler sig en smule.
- Hak forårsløg og chili helt fint og skær koriander i mindre stykker - hæld det i dejen sammen med revet hvidløg og revet ingefær. Rør det sammen med æg, soya og til sidst hvedemel, indtil farsen samler sig.
- Stil den gerne på køl i 20-30 minutter, så farsen sætter sig. Varm olien op på en høj pande - når olien er varm, lægger du teskefulde fars i den varme olie. Vend dem efter 1,5-2 minutter og steg dem gyldne og sprøde på begge sider. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir efterfølgende og server enten rygende varme, lune eller endda kolde.