Triple Onion Tarte Flambee
Sommervenlig sprød sag!
Tarte flambee eller flammkuchen er en gudespise året rundt. Men især om sommeren på terassen med et glas koldt vin, solskin i ansigtet og vindstille.
Det kan noget helt særligt!
Jeg har i forbindelse med mit samarbejde med Ooni leget med deres Volt 12 - en elektrisk indendørs og udendørs-ovn. Den forlænger pizzasæsonen til hele året rundt og kan snildt tages med ud på terassen.
I forbindelse med testen fik vi kreeret en lille lækker opgradering på tarte flambee - som vi kalder Triple Onion.
Det er med almindelige, tyndskårede løg, purløg og en bagt rødløgskompot.
Smagfuldt, lækkert og simpelt! Fang opskriften herunder - og læs vores anmeldelse af Volt 12 lige her.
Triple Onion Tarte Flambee
Sprødt og smagfuldt!
2 portioner
12 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 minutter
Ca. 1200 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 minutter
Ingredienser
- 150 gram hvedemel
- 2 spsk. olie (olivenolie, rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie, etc.
- 0,6 tsk fint salt
- 60 ml vand
- 1 stk løg
- 2 stk rødløg
- 1 tsk timian (tørret eller frisk)
- 2 spsk. fransk æblecidereddike
- 80 gram bacon
- 2 spsk. purløg
- 1 dl mascarpone
- ½ tsk muskatnød, revet
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 200 grader varmluft og smid de hele rødløg i. Bag dem i 50 minutter, indtil de er helt bløde og bagte. Skrab fyldet ud, hakket det og smag det til med æblecidereddike, timian, salt og peber. Lad det køle af.
- Bland alle ingredienserne til dejen og ælt det til en smidig pastalignende dej.
- Rul dejen ud til en tynd bund - snit løg helt fint på et mandolin-jern. Bland muskatnød med mascarpone og lidt salt og peber - smør det ud på bunden og top det af med fintsnittet løg.
- Skær bacon i tynde strimler og top pizzaen af. Bag den i en Ooni Volt 12 i ca. 90 minutter ved 450 grader (eller alm. ovn ved 230 grader varmluft i 5-6 minutter).
- Efter afbagning drysses hakket purløg og toppes af med løgkompot.