Udnyt hjemmedagene til at dyrke dine skills i køkkenet
Mere fritid? Mere mad!
I disse hjemmedage er der måske pludselig meget ekstra fritid i hverdagen, som du kan vælge at udnytte til at få lavet de projekter, som har hængt over hovedet i længere tid.
Mal huset, kom i bund i mail-indbakken, brug noget kvalitetstid med børnene - og så kom desuden mere ind i køkkenet!
Jeg laver opskrifter i vilden sky i disse dage, hvor der er mere tid til at gå og nusse om madprojekterne. Og ifølge en ny undersøgelse fra Karolines Køkken kan tiden til de store madprojekter nemlig være knap i den normale hverdag – særligt hos de unge.
Her svarer hver anden mellem 18 og 29 år, at de ikke synes, de har nok tid til at lave mad. Det er derfor helt oplagt at bruge den ekstra tid i hjemmet til at gå en tur i køkkenet:
”Vi ved, at mange unge mennesker ikke bruger meget tid på madlavning i hverdagen. Mange unge har nu fået ekstra tid på hånden, som kan være en oplagt anledning til at prøve kræfter med nye opskrifter og teknikker, der kan imponere venner og familie på den anden side af nedlukningen. Og som kan sprede en skøn duft i lejligheden og gode smagsoplevelser i denne tid, hvor vi godt må forkæle os selv lidt ekstra,” siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken.
Undersøgelsen viser samtidig, at det ofte er de samme, nemme retter, de unge kaster sig over, når beslutningen om aftensmåltidet skal tages. Pasta med kødsovs og lasagne er hverdagsfavoritterne – tæt efterfulgt af tortillas, stegt kylling og pizza.
”Vi kan lige så godt få det bedste ud af den ekstra tid, vi skal tilbringe i hjemmet. Og god, hjemmelavet mad skaber hygge og nydelse. Bag morgenboller med hjemmelavet surdej, lav din egen pizza og øv tyl-teknikker og et roligt håndelag med ensartede macarons. Det er også oplagt at sætte lækre simreretter over fra morgenstunden og lade duften sprede sig i løbet af dagen. Du kan fx lave ossobuco med safranris,” siger Tove Færch.
Og en af de bedste bud på social-distancering blandet med madlavning fra deres side? Gå ud og saml ramsløg, som er i sæson lige nu!
Og hvis du mangler inspiration - så fang 4 måder at udnytte dine ramsløg på.
Det er en hjemmedags-tankegang, jeg bakker fuldstændigt op om!
Så hvis du har mod på at gå lidt dybere ned i madlavningen i disse dage, så giver jeg også lige et par fifs til, hvad du kan bruge tiden på:
1) Læs i dine kogebøger
- udnyt tiden til at hive kogebøgerne ned af hylden, kig opskrifterne igennem og bliv inspireret til enten at variere dine hverdagsmåltider eller bevæg dig ud af komfortzonen og afprøv andre verdenskøkkener.
2) Selvforsyning
- timingen er perfekt til at læse lidt op på, hvordan man dyrker sine egne grøntsager. Det er netop lige nu, at det er tid til at forspire forskellige ting - alt fra hokkaido-græskar til vandmelon!
3) Bag-amok!
- bagværk er en proces, der virkelig sætter dig i kontakt med, hvordan råvarer kan opføre sig, hæve, udvikle - og fejle! - så hvorfor ikke udnytte tiden til surdej, gær-sjov og chokoladeboller?