Mandekogebogen

6 tips til at undgå madspild

Mad med omtanke.

Mens de danske fødevarepriser fortsat ligger på historisk høje niveauer, ser de ikke ud til at have en positiv effekt på danskernes madspild. I hvert fald smider danskerne i gennemsnit for 605 kroners mad ud på månedlig basis, konkluderer en ny undersøgelse fraHelloFresh foretaget af analyseinstituttet Censuswide.

Det svarer til næsten en fjerdedel af de 2.752 kroner, de bruger på mad hver måned. Sammenlignet med en FN-rapport fra sidste år, hvor 17 procent af al mad smides ud globalt, er madspild mere udbredt i Danmark. Øgede fødevarepriser og økonomisk bekymring gør det nødvendigt at være opmærksom på madspildets miljø- og økonomiske konsekvenser.

Hvis du er blandt de folk, der ikke altid lige får brugt resterne af din cremefraiche eller glemmer salaten i grøntsagsskuffen, så er der lidt tips og tricks herunder:

ANNONCE
Undgå madspild

Optimer dit køleskab:

Brug køleskabsdøren til langtidsholdbare eller hurtigt forbrugte madvarer. Den koldeste nederste hylde er bedst til kød, fisk, fjerkræ og uåbnede mejeriprodukter. Hold grøntsager og frugt adskilt for at forhindre overmodning.

Planlæg måltiderne:

Etablér en fast ugentlig madplan for bedre kontrol over indkøb. Undgå impulsive indkøb ved at planlægge på forhånd.

Køb hyppigt ind:

Undgå at mad bliver dårlig ved at købe ind et par gange om ugen.

Brug dine sanser:

Ignorer udløbsdatoer og stol i stedet på syn, lugt og smag.

Del og frys rester:

Lav store måltider, men frys overskydende portioner ned i madkasser.

Genbrug rester i nye retter: Find kreative måder at bruge madrester i omeletter, wokretter eller smoothies.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce