Mandekogebogen

Amerikanske Chocolate Chip Cookies

Det er svært at finde bedre opskrifter på den fantastiske chocolate chip småkage US-style

De amerikanske cookies er fætter til vores danske småkager og er nok hos mange højt på listen over guilty pleasures, forståeligt nok. Tager man endnu et kig på listen, finder man nok også chokolade. Kombinerer man de to, får man cookies med chokolade. Også kendt som måske, verdens bedste cookies; chocolate chip cookies. 

I bund og grund er en hjemmebagt cookie ofte blot kombinationen af brun farin, mel, smør, bagepulver og æg - derfra kan man freestyle med sin egen opskrift og version af cookies, og dem findes der et utal af.

Cookies, eller selve ideen om en lille kiks eller kage med chokolade, stammer oprindeligt helt tilbage fra det persiske køkken i Persien i det 7. århundrede. 

Derefter er ideen om en cookie blevet fortolket af mange forskellige lande, hvoraf USA har møntet ind på den og er blevet populære på amerikanske cookies - især Chocolate Chip Cookies.

Om du er til mørk chokolade, lys chokolade eller m og m's, er der ikke meget der slår denne lille mundvandsprovokatør - derefter kommer så det store spørgsmål:

Skal den perfekte cookie være blød eller sprød? Der er delte meninger - nogle elsker den bløde cookie, som er let sprød udenpå, men har en chewy midte, mens andre læner sig op af den danske småkage, hvor der være knæk og sprødhed hele vejen i gennem din cookie.

Hvis du leder efter den perfekte grundopskrift på cookies - så finder du den lige her: sådan laver du hjemmebagte cookies

Hvis vi snakker amerikanske cookies, så skal den perfekte cookie helst have det sprøde ydre, og det lidt blødere chokoladefyldte indre - og denne perfekte kombination af sprødhed og chewy midte, finder du naturligvis i de amerikanske Chocolate Chip Cookies.

De kræver få ingredienser, utroligt nemme at bage, og så kan de holde konsistensen i lang tid, så længe at du opbevarer dem i en lufttæt beholder eller kagedåse. Holdbarheden afhænger naturligvis af dit fyld, men din cookie holder sig sprød og lækker i op til flere uger. 

Du kan også sørge for, at dine cookies holder længere ved at fryse rå cookie dej ned i en fryser - du skal blot skære eller forme din cookie dough i portioner, og fryse det ned. Så kan du blot smide de ubagte cookies ind i ovnen og vente på, at de smelter og bager til de lækreste chocolate chip cookies. 

Lækkersulten? Look no further, det får du med denne cookies opskrift, som er en utrolig nem og simpel opskrift.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Chocolate Chip Cookies

Den klassiske amerikanske chocolate chip cookie!

14 portioner 32 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 125 gram sukker
  • 140 gram smør, stuetempereret
  • 125 gram brun farin
  • 1 stk æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 gram hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk fint salt
  • 1 tsk natron
  • 200 gram chokolade (mørk eller lys)

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud af køleskabet et kvarter inden du går i gang med dine cookies. Det er vigtigt at smørret er blødt og til at arbejde med.
  2. Hak chokoladen. sørg gerne for et par gode store chunks imellem, til virkelig at give et lækkert chokoladeindtryk i dine cookies. Stil til side.
  3. Tilføj sukker, brun farin, vaniljesukker og smør til en mellemstor røreskål. Rør det med maskine til ensartet i konsistensen. Herefter tilsætter du et æg og rører det sammen med sukkerblandingen.
  4. Bland hvedemel med natron, bagepulver og salt - og rør det i sukkerblandingen.
  5. Rør den hakkede chokolade i dejen.
  6. Hvis cookie-dejen er blevet så blød at den flyder ud, sættes den i køleskabet i 10-15 minutter inden næste skridt.
  7. Tænd ovnen på 175 grader (C) og varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir - og tag dejen ud af køleskabet. Nu skal du lave cookie-kugler.
  8. Form dejen til små runde, faste kugler - omkring 40 gram stykket, svarer til en skrabet iskugle-ske. Kuglerne formes og sættes på bagepladen, hvor du giver dem et lille tryk med hånden. Sørg for at have god luft mellem hver kugle (gerne 4 cm). Denne opskrift giver cirka 14 mellemstore cookies - og jeg plejer at bage dem over to bageplader, for at være sikker på småkagerne ikke flyder sammen under bagning.
  9. Dine cookies skal bage mellem 10 og 12 minutter i midten af ovnen. Hold øje med dem - hvis de allerede er blevet lysebrune i kanterne efter 10 minutter, er de klar til at komme ud.
  10. Når dine cookies er ude af ovnen, bør du overføre både cookies og bagepapir til en bagerist. Når de har kølet af et par minutter, overfører du forsigtigt cookies direkte til risten og fjerner bagepapiret, her skal de igen køle af i 5-10 minutter, hvorefter de er klar til servering.
Del

Seneste nyt

Annonce