Mandekogebogen

Bagestål

Bagestålet er perfekt når der skal laves pizza

Hvad er bagestål?

Bagestål er en tyk, solid stålplade, der er designet til at fungere som en bageplade til bagning af brød, pizza og andet bagværk. Bagestål er blevet populært blandt hjemmebagere på grund af deres evne til at producere en jævn og sprød skorpe på det bagte produkt.

Fordelene ved bagestål er, at de kan varmes op og forvarmes hurtigere end traditionelle bageplader, hvilket giver en mere jævn varme og dermed en bedre bagning af brød og pizza. Bagestål er også kendt for deres holdbarhed, og de er generelt lettere at rengøre end bagesten.

En af de største ulemper ved bagestål er, at de kan være tunge og vanskelige at håndtere. Derudover er de normalt dyrere end traditionelle bageplader, hvilket kan være en faktor for nogle hjemmebagere.

Bagestål kan købes i forskellige størrelser og former, så det er vigtigt at vælge en størrelse, der passer til din ovn og dine behov. Det er også vigtigt at huske på, at bagestål kan blive meget varme og derfor bør man bruge handsker eller tang til at tage dem ud af ovnen.
 

Fordele ved bagestål over bagesten:
Der er flere fordele ved at bruge bagestål i forhold til bagesten.

For det første er bagestål i stand til at holde varmen bedre end bagesten, hvilket betyder, at bagestål har en mere jævn varmefordeling, der sikrer en jævnere og mere konsekvent bagning af brød og pizza.

Bagesten kan undertiden have "hot spots" og varmefordelingen kan være ujævn, hvilket kan føre til ujævnt bagt brød eller pizza.
En anden fordel ved bagestål er dens holdbarhed.

Bagestål er normalt lavet af tykkere stål end bagesten, hvilket gør dem mere holdbare og mindre tilbøjelige til at bryde eller revne. Bagesten kan være mere skrøbelige og kan knække, hvis de udsættes for store temperaturudsving.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce