Mandekogebogen

Bai Ji Mo: Kinesiske burgerboller

Luftige burgerboller til Rou Jia Mo.

Kinesiske burgerboller er en velsmagende og anderledes måde at tilberede brød til sin burger på.

Det er en meget simpel, blød og elastisk dej, som giver en luftig, sej krumme samtidig med en sprød overflade. 

Kinesiske burgerboller skal steges på panden uden fedtstof og får derved en lidt dampet midte samtidig med, at overfladen bliver gylden.

De bruges hyppigt i gadekøkkenet og har sin oprindelse i Shaanxi-provinsen i Kina.

Nu om dage bliver de solgt på mange streetfood-markeder overalt i Kina, hvor indholdet i burgeren varierer fra sted til sted.

Den er mere fast og sej i konsistensen end eksempelvis en bao-bolle - og så passer de nærmest til alt slags kød og fyld!

Herunder får du step-by-step til at folde burgerbollerne - og længere nede finder du selve opskriften på dejen:

ANNONCE
Bai Ji Mo: Kinesiske burgerboller

Efter hævning lægges dejen på et meldrysset bord. 

Bai Ji Mo: Kinesiske burgerboller

Del dejen i 4 lige store dele. 

Bai Ji Mo: Kinesiske burgerboller

Rul hver klump ud til en rektangel på ca. 30x5 cm. 

Bai Ji Mo: Kinesiske burgerboller

Fold den indover sig selv på det lange led. 

Bai Ji Mo: Kinesiske burgerboller

Begynd at rulle den sammen til en 'snegl' fra den korte ende af.

ANNONCE
Bai Ji Mo: Kinesiske burgerboller

- indtil du får denne form.

Bai Ji Mo: Kinesiske burgerboller

Rul den nu flad til en cirkel - den er nu klar til stegning!

Udskriv opskriften

Bai Ji Mo: Kinesiske burgerboller

Luftige og nemme!

4 portioner 1 time, 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel
  • 110 ml vand
  • 15 gram gær
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk fint salt

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt olivenolie og sukker - rør det grundigt sammen.
  2. Tilsæt nu hvedemelet efterfulgt af salt og ælt det 6-10 minutter - enten på røremaskine eller i hænderne. Dejen kan godt være meget tør i det, så det er nemmere at ælte i hånden.
  3. Lad den hæve i en skål med husholdningsfilm over i en time ved stuetemperatur.
  4. Herefter skal den deles i fire, rulles til en aflang rektangel, foldes på midten og rulles på det lange led - se forklaringen længere oppe i billeder!
  5. Efter udrulning skal de stegebages på en middelvarm pande uden fedtstof - ca. 10 minutter i alt, så vend den af og til, så begge sider får en jævn brun farve. 
Del

Seneste nyt

Annonce