Bai Ji Mo: Kinesiske burgerboller
Luftige burgerboller til Rou Jia Mo.
Kinesiske burgerboller er en velsmagende og anderledes måde at tilberede brød til sin burger på.
Det er en meget simpel, blød og elastisk dej, som giver en luftig, sej krumme samtidig med en sprød overflade.
Kinesiske burgerboller skal steges på panden uden fedtstof og får derved en lidt dampet midte samtidig med, at overfladen bliver gylden.
De bruges hyppigt i gadekøkkenet og har sin oprindelse i Shaanxi-provinsen i Kina.
Nu om dage bliver de solgt på mange streetfood-markeder overalt i Kina, hvor indholdet i burgeren varierer fra sted til sted.
Den er mere fast og sej i konsistensen end eksempelvis en bao-bolle - og så passer de nærmest til alt slags kød og fyld!
Herunder får du step-by-step til at folde burgerbollerne - og længere nede finder du selve opskriften på dejen:
Efter hævning lægges dejen på et meldrysset bord.
Del dejen i 4 lige store dele.
Rul hver klump ud til en rektangel på ca. 30x5 cm.
Fold den indover sig selv på det lange led.
Begynd at rulle den sammen til en 'snegl' fra den korte ende af.
- indtil du får denne form.
Rul den nu flad til en cirkel - den er nu klar til stegning!
Bai Ji Mo: Kinesiske burgerboller
Luftige og nemme!
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 200 gram hvedemel
- 110 ml vand
- 15 gram gær
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk sukker
- ½ tsk fint salt
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet og tilsæt olivenolie og sukker - rør det grundigt sammen.
- Tilsæt nu hvedemelet efterfulgt af salt og ælt det 6-10 minutter - enten på røremaskine eller i hænderne. Dejen kan godt være meget tør i det, så det er nemmere at ælte i hånden.
- Lad den hæve i en skål med husholdningsfilm over i en time ved stuetemperatur.
- Herefter skal den deles i fire, rulles til en aflang rektangel, foldes på midten og rulles på det lange led - se forklaringen længere oppe i billeder!
- Efter udrulning skal de stegebages på en middelvarm pande uden fedtstof - ca. 10 minutter i alt, så vend den af og til, så begge sider får en jævn brun farve.