Mandekogebogen

Barbecue Spuds: små kartofler med barbecue

Lækre, sommervenlige kartofler!

Barbecue er en vigtig spiller, når man til sommer skal grille. Hvad enten man bare bruger udtrykket om at grille kød, eller man laver en barbecue-rub eller barbecue-marinade

Eller hvis man går all-in som mig og kører barbecue-delen indover tilbehøret også!

Jeg kalder dem Barbecue Spuds - små lækre kartofler kogt og efterfølgende bagt med barbecue-krydderi. En nem og lækker form for kartoffel-tilbehør, som passer perfekt til grillmad og sommermad!

Spicy, cremet og lækkert - perfekt til alt fra møre spareribs til en omgang grillet spidskål.

Nemt og enkelt - fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Barbecue Spuds

Snack-kartofler med barbecue!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 1100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 600 gram små kartofler
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk røget paprika
  • ½ tsk chiliflager, røde
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk brun farin (eller rørsukker)
  • 1 cl spidskommen, stødt
  • 1 dl god mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
  • 1 spsk. sriracha, chilisauce

Fremgangsmåde

  1. Skyl kartoflerne grundigt, men skræl dem ikke. Hæld dem i en lille gryde og dæk dem med vand - bring dem i kog med 1 tsk. salt og lad det koge i 15 minutter.
  2. Forvarm ovnen på 190 grader. Hæld kartoflerne i et dørslag og lad dem dampe af - bland alle de tørre ingredienser og hæld det i olivenolien. Vend kartoflerne grundigt i olivenolien og smid dem på en bradepande - bag dem i ca. 15 minutter i ovnen, indtil de begynder at blive mørke i farven. Drys et gavmildt lag salt over inden servering. Bland mayo og sriracha sammen og brug det som dyppelse.
Del

Seneste nyt

ANNONCE