Mandekogebogen

Beef Curry

Cremet gryderet med oksekød i kokosmælk.

Indien er kendt for et utal af smagfulde Currys eller karry-retter, hvor man tilbereder kød og/eller grøntsager i aromatiske krydderier.

Denne opskrift er en nem og simpel klassiker, hvor man laver en puré med løg, hvidløg, tomat og ingefær, som sammen med en håndfuld krydderier danner basen for en super smagfuld gryderet.

Jeg har valgt at bruge oksekød til denne opskrift - oksekødet får lov til at simre et par timer i blandt andet kokosmælk, som giver en herlig, cremet og lækker konsistens.

Det er den slags karry-retter, som er familievenlig - du kan selv vælge, om du vil have chili i.

Min beef curry giver en lækker, aromatisk sauce med smørmørt kød - jeg brugte oksespidsbryst, som blev tilpas mørt efter to timer. Men du kan også bruge andre udskæringer. 

Fang opskriften på nem aftensmad herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Beef Curry

Cremet karry med oksekød.

4 portioner 2 timer, 20 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 timer
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 700 gram oksespidsbryst
  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. frisk ingefær
  • 2 stk tomater
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk kanel, stødt
  • 1 tsk koriander, stødt
  • ½ stk rød chili (kan undlades)
  • 3 stk laurbærblade
  • 2 dl oksebouillon
  • 3 dl kokosmælk
  • 2 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Start med at soignere dit kød for sener og fedt - skær det ud i store tern. Brun dem på en pande med en sjat olivenolie ved middelhøj varme, indtil de får lidt stegeskorpe. Læg dem til side til senere.
  2. Hæld grofthakket løg, hvidløg, tomat og ingefær op i en blender, foodprocessor eller lignende og blend det til en tyk puré.
  3. Find en høj pande eller en gryde, hvor din gryderet skal være i - hæld lidt olie eller smør på panden.
  4. Smid dine krydderier på inklusiv laurbærblade og lad det småsimre lidt, indtil krydderierne dufter. Tilsæt nu puréen.
  5. Steg pureen ved middelhøj varme, indtil den smider væsken og bliver 'tør' i det - ca. 6-8 minutter. Tilsæt lidt under 1 tsk. salt - du skal holde lidt igen, da massen skal koge meget ind og dermed kan risikere at blive for salt til sidst. Så vent med salt-tilsmagningen til sidst.
  6. Læg kødet i gryden og top af med varm oksebouillon efterfulgt af kokosmælk - rør det grundigt sammen og sæt den i simreblus.
  7. Lad panden/gryden simre en time med låg på - tag herefter låget af og skru lidt mere op for varmen og lad det simrekoge videre en times tid. Hold øje med, at der er nok væske. Det skal bare koge ind, så saucen bliver tyktflydende og cremet. Smag til undervejs med salt, citronsaft og krydderier. Kødet er mørt efter ca. 2 timer.
  8. Serveres med friskhakket koriander, naanbrød og eventuelt hvide ris.
Del

Seneste nyt