Mandekogebogen

Beef Noodle Soup: asiatisk suppe med nudler

Taiwan-inspireret nudelsuppe!

Hvis man trænger til en solid, varmende og nærende suppe, så går man aldrig galt i byen med lidt inspiration fra det asiatiske køkken.

I denne omgang har jeg lavet en Taiwan-inspireret nudelsuppe med oksekød, hvor man med en masse lækre krydderier får en meget smagfuld suppe med nudler, grøntsager og kød. 

Den er nem at lave, men skal simre i 2-3 timer alt efter, hvor god tid du har - men til gengæld får den en masse dybde på smagen og dufter i hele hytten!

Der er rigtig mange smage med i denne opskrift, som kommer fra de mange krydderier - og det er jo som altid: jo flere krydderier, jo mere smag.

Men du behøver ikke have alle smagene i hus for at få en god suppe - som minimum vil jeg dog anbefale kanel, nelliker og stjerneanis på krydderifronten sammen med de grønne krydderier i form af hvidløg og ingefær.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Beef Noodle Soup: asiatisk suppe med nudler

Taiwanesisk-inspireret varmende suppe!

2 portioner 3 timer, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 3 timer
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

Suppebase og nudler
  • 800 ml vand
  • 300 gram oksekød i tern (bov, tykkam etc.)
  • 4 stk stjerneanis
  • ½ stk kanelstang
  • 4 stk hele nelliker
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk korianderfrø/eller stødt koriander
  • 3 stk laurbærblade
  • ½ dl soyasauce
  • 6 fed hvidløg
  • ½ stk rød chili
  • 4 stk forårsløg
  • 1 stk løg
  • 2 håndfuld risnudler eller ægnudler
  • 15 gram frisk ingefær

Topping
  • ½ stk rød chili (kan undlades)
  • 2 stk bok choy/pak choi
  • 1 håndfuld forårsløg og koriander

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære dit kød i tern - brun dem på en pande med smør ved middelhård varme, indtil du har en fin stegeskorpe. Stil dem til side.
  2. Tag en stor gryde og tilsæt en sjat olivenolie - svits grofthakket løg, forårsløg, hvidløg, chili og ingefær i nogle minutter. Tilsæt herefter krydderierne efterfulgt af kødet. Top af med vand, så det lige dækker. Tilsæt 1 tsk. salt og soya - giv det eventuelt lidt friskkværnet peber. Læg låg på.
  3. Når det koger op, skruer du ned på lavt blus, så det bare står og småbobler. Giv det ca. 2,5-3 timer, indtil kødet er mørt. Smag suppen til undervejs og tilføj eventuelt lidt syre i form af risvin eller eddike samt eventuelt mere salt.
  4. Når suppen smager som den skal, skal den sies - se smagsgiverne fra og fisk kødstykkerne op (og eventuelt de kogte forårsløg). Hæld den over i en ren gryde og bring i kog sammen med kødfyldet - nu kan du enten reducerer den yderligere, eller bare varme den op.
  5. Tilsæt dine nudler i den kogende suppe, indtil de er møre - i mens skærer du dine bok choy midt over og smider dem på en varm pande med lidt olie. Svits dem et par minutter og tilføj lidt vand og soya. Læg et stykke staniol over og lad dem dampe ved svag varme i 5 minutter.
  6. Når nudler og bok choy er klar, hælder du suppen i to skåle og fordeler nudlerne og kødet ligeligt. Top af med fintsnittet koriander, forårsløg og chili samt de dampstegte bok choys. Drys eventuelt med lidt ristet sesam. Nydes brændende varm!
Del

Seneste nyt

Annonce