Chickpea Smash
Håndmad med kikærter på flere måder!
Kikærter er en lækker råvare på mange punkter. Den bliver ofte brugt til at lave en cremet hummus eller måske som base til et par sprøde falafler.
Kikærterne har en skøn smag og konsistens, som kan bruges til mange ting - og en nem måde at bruge dem på i køkkenet, er ved at lave en Chickpea Smash.
Det er lidt en afart af den famøse Avocado Smash - bare hvor jeg her bruger kikærter på flere forskellige måder til at opbygge en lille lækker håndmad.
Med et godt stykke franskbrød eller surdejsbrød smører man en grofthakket kikærteblanding på og topper den med krydret yoghurt og til sidst sprødstegte kikærter.
Nem og hurtig opskrift på en lækker håndmad til frokost eller aftensmad.
Fang opskriften herunder:
Chickpea Smash
Nem og hurtig håndmad!
2 portioner
5 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ingredienser
- 2 dl kikærter (tørrede eller dåse)
- 1 tsk spidskommen, stødt
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk citronsaft
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk hvidløg, revet
- ½ tsk cayennepeber, kan undlades
- 1 tsk salt + peber
- 2 stk brød i skiver (surdej, toast, baguette, etc.)
- 1 dl yoghurt naturel
Fremgangsmåde
- Hvis du bruger tørrede kikærter, skal de udblødes i koldt vand på køkkenbordet natten over eller 12-15 timer. Dernæst koges i ca. 40-45 minutter. Du kan også bare bruge direkte fra dåse.
- Blend eller hak ca. 2/3 af de kogte kikærter til en grov mos - hvor noget af det er hummus-cremet og resten er hakket i grove stykker. Rør det sammen med et revet fed hvidløg, citronsaft, spidskommen, salt og peber.
- Rør yoghurten op med salt, peber, revet hvidløg og 1 tsk. garam masala. Smid resten af kikærterne på en varm pande i en sjat olie og steg dem ved middelhøj varme i 4-5 minutter. Tilsæt til sidst 1 tsk. garam masala samt salt og peber og steg dem tørre/sprøde.
- Smør din grove hummus på brødet, top med yoghurt og giv det et drys cayennepeber - top af med sprødstegte kikærter. Spis!