Choripan
Argentinsk kærlighed til en hotdog.
Der findes utallige variationer af en klassisk hotdog - der er nærmest uanede muligheder i forhold til at eksperimentere med nye smage.
I foråret lavede vi eksempelvis en hotdog med lynsyltet rabarber.
Denne gang har jeg kastet min kærlighed over den argentinske version af en hotdog - også kaldet Choripan.
Det er i al sin enkelthed en hotdog med chorizo og chimichurri.
Spicy, syrligt, frisk og lækkert!
Da vi i Danmark ikke har den store tradition for at spise en chorizo som reel 'stegepølse', men nærmere en tørret udgave til tapas, så har jeg lavet min egen udgave af en Choripan.
Hjemmebagte brød - jeg brugte faktisk min franskbrødsopskrift som base i denne omgang, og det fungerede super godt - chipotle-pølser fra Rigtigmad.dk, sprødstegt Chorizo-crumble af sortfodsgris, hjemmerørt chimichurri og lynsyltede rødløg.
Fang opskriften herunder:
Choripan
Argentinsk hotdog!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ingredienser
- 4 stk hotdogbrød (købt eller hjemmelavet)
- 4 stk pølser (svin eller okse)
- 100 gram chorizo-pølse
- 1 håndfuld persille
- 1 stk rødløg
- 1 dl eddike
- 1 dl sukker
- 1 tsk oregano
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
- 1 stk hvidløg
- ½ stk grøn chili (kan undlades)
Fremgangsmåde
- Start med at lave din chimichurri ved at blende persille, hvidløg, forårsløg, oregano, 1 spsk. eddike og lidt salt. Smag den eventuelt til med flere af ingredienserne - den skal være let spicy og syrlig. Lad den gerne trække en times tid i køleskabet.
- Dernæst kog 1 dl eddike og 1 dl sukker op i en gryde og tilsæt fintskåret rødløg - giv det et hurtigt opkog og lad dem herefter trække minimum 30 minutter.
- Skær din chorizo på små tern og steg den sprød på panden - læg dem til side på fedtsugende papir.
- På samme pande steges dine pølser let gyldne, hvorefter du bygger din hotdog op - ketchup og sennep gør sig altid godt som base!
- Dernæst fordel chimichurri, chorizo-crumble og syltede rødløg. Spisetid!