Mandekogebogen

Danske kokkeikon Alan Schultz vender tilbage til komfuret med Parsley Salon

Efter næsten et årti væk fra gryderne melder han klar til kamp!

Allan Schultz kræver bestemt ikke nogen introduktion i det gastronomiske univers - han var en tour-de-force tilbage i 90'erne og 00'erne og har siden da været medvirkende blandt andre KONRAD, La Cocotte, THE DINING ROOM og Restaurant Schultz.

I en årrække har han taget et break fra komfuret, men den ædle gastronomi har alligevel trukket Schultz tilbage i gamet - han åbner nemlig Parsley Salon i Hellerup.

Tirsdag d. 8. november åbner han dørene for gastronomien på Hellerup Parkhotel. 

"Den klassiske gastronomi, håndværket og at sætte gæsten i centrum spiller en stor rolle for den ild, som brænder i mig, og som har bragt mig tilbage til gastronomien,” forklarer Schultz, som uddyber:

”Efter nogle år væk fra komfuret møder jeg Kim Fornais, som netop har startet Vejrø Resort, som jeg hjælper ham med, og det får mig tilbage til min oprindelige metier. Men inden jeg kunne vende tilbage til gastronomi på et højere niveau, skulle jeg godt nok lige børste lidt rust af. Derfor tog jeg fat i min gamle læremester Lauterbach og spurgte, om jeg ikke måtte komme ind og være kok på Lumskebugten en periode."

Efter træning og lidt nostalgiske svinere til den nu 57-årige kok under sin gamle læremester fra 30 år forinden var han nu klar til finedining igen. 

”Efter nogle år med Dagens Måltid kunne jeg mærke, at jeg havde lyst til at komme tilbage til fine dining. Jeg overtog lokalerne til Parsley Salon lige inden corona, så mens jeg ventede på, at det hele normaliserede sig, startede jeg projektet ”Legendernes Aften”, hvor jeg inviterede branchens legender. De kokke, som har formet mig som kok, og som den danske gastronomi, der i dag hyldes i hele verden, står på skuldrene af. Målet var at lave mad sammen, og på den måde sammen at fortælle historien om moderne dansk gastronomi – og så kunne jeg jo også lige lure et par tricks eller to af,” forklarer Allan.

Træningen har båret frugt eller også har han bare besiddet, hvad træningsfolk kalder muscle memory, for nu er han klar med Parsley Salon inden længe. 

På Parsley Salon er målet at skabe helt særlige aftener, hvor der er sørget for alt, hvad man som gæst kunne tænke og ønske sig. Fra det øjeblik man træder ned i den intime kælder, dekoreret med håndmalet engelsk ‘persille-tapet’ på væggene, og indtil aftenen er omme.

Sæt kryds i kalenderen - det bliver en oplevelse!

ANNONCE
Parsley Salon

Hvor: Strandvejen 203, Hellerup Parkhotel

Hvornår: 8. november

Åbningstider: tirsdag til fredag

Menu

Menu Ordinaire: 1100 kroner

Menu Vegetarian: 850 kroner

Hjemmeside

Del

Seneste nyt

Annonce