French Dip Sandwich
Nem og lækker sandwich med dyppe-sovs!
French Dip Sandwich er en amerikansk opfindelse, som dækker over en meget simpel, men utrolig velsmagende sandwich.
Den blev opfundet omkring 1908 mellem to rivaliserende restauranter, der begge mener, at de er ophavsmanden til denne genialitet - Cole's Pacific Electric Buffet og Philippe the Original i Los Angeles.
Navnet kunne godt indikere, at det havde noget med franskmændene at gøre - men selve navnet afledes af det brød, man oftest bruger til formålet. Fransk baguette.
En French Dip er en sandwich med tyndskåret oksekød - gerne med lidt ost - som man fylder i smørstegte skiver brød og dypper i en sauce.
Saucen er lavet fra den proces, det har taget af lave kødet - du ved, en god pandesauce.
Her koger man den lidt ind med worchestershiresauce og hvidløg for ekstra intensitet!
Når så sandwichen er samlet? Så dypper man den bare i en skål af den indkogte sauce.
Sprødt, saftigt nemt og skrækkeligt vanedannende - fang opskriften herunder:
French Dip Sandwich
Nemt og uimodståeligt!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 200 gram ribeye (frossen)
- 4 stk fransk baguette el. briochebrød, skiver
- 50 gram god smelteost: cheddar, gouda, vesterhavsost, parmesan etc.
- 1 spsk. worchestershiresauce
- ½ tsk salt + peber
- 1½ dl oksebouillon (eller vand)
- 50 gram smør, til stegning
- 2 fed hvidløg
Fremgangsmåde
- Vigtigste skridt i opskriften er, at din ribeye er blevet frosset ned i god tid - tag den herefter op og lad den tø lidt op på køkkenbordet i 30 minutter. Derefter kan du med en skarp kniv skære papirstynde skiver af den. Lad det nu blot tø op på skærebrættet.
- Smelt smørret på panden og brus det op - læg dine skiver brød med skæresiden ned i smørret. Vend dem, når de er gyldne og sprøde - spæd eventuelt til med mere smør på den anden side. Læg dem til side, når de er gyldne og smørstegte.
- Tilføj en sjat olivenolie til den varme pande og svits de tyndtskårede ribeye-skiver i nogle minutter, indtil til er tilberedt. Tilsæt worchestershiresauce, salt og peber. Steg et minuts tid og læg nu kødet til side på en tallerken - med lad alle 'safterne' blive på panden.
- Deglacer panden med vandet/bouillonen og smid et fed hvidløg på. Skru op for varmen og lad det reducere i nogle minutter til en tyk glace. Si den og hæld den i en lille skål til dyppelse.
- Læg de stegte skiver ribeye på brødet, top med skiver af ost og læg den anden skive på toppen - spis dem lune ved at dyppe i den stærkt aromatiske sauce.