Mandekogebogen

Mumbai Sandwich

Ikonisk streetfood-klassiker fra Indien.

En populær streetfood-snack i Indien går under navnet Mumbai Sandwich og kan fås i mange forskellige afskygninger - nogle er udelukkende med grønsager og kartofler, mens andre er med ost og chutneys, og så er der forskel på, om det er en kold eller varm sandwich.

Uanset hvad, så er selve grundsmagene og ideen om en Mumbai Sandwich ganske mundvandsfremkaldende, og jeg har udviklet min version af den.

Det er blevet til en smørstegt surdejssandwich med koriander-chutney, gul ost, tomat, agurk og rødløg.

I samarbejde med Ost & Ko har jeg fået den fornemme ære at sætte mere spot på danske økologiske oste - og jeg har valgt at dedikere min kærlighed i denne omgang til den gule ost.

Det er i al sin enkelthed et koncept indenfor osteverdenen, som omhandler gule, faste oste, som alt efter modningsgrad enten er milde og cremede eller smagfulde, umami-mættede og med knas.

Grunden til, at jeg har valgt den gule ost til dette formål er, at den har en perfekt smeltefaktor til netop denne sandwich - hvor man ved en klassisk grilled cheese sandwich bare skal have smæk på smelteeffekten, skal man her have en balance mellem det smeltede og den faste konsistens.

Der skal nemlig stadig være lidt bid i sandwichen - derfor er osten velegnet, da den smelter lækkert ude i siderne og samtidig forbliver fast i midten.

Herunder får du min opskrift på en lækker Mumbai Sandwich:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Mumbai Sandwich

Streetfood-snack fra Indien!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

Sandwich
  • 4 stk brød i skiver (surdej, toast, baguette, etc.)
  • 100 gram gul, fast ost
  • ½ stk agurk
  • 3 stk tomater
  • 1 stk rødløg
  • 1 tsk garam masala
  • 60 gram smør, til stegning

Koriander-chutney
  • 2 håndfuld frisk koriander
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1½ tsk sukker
  • 1 spsk. limesaft
  • 3 spsk. peanuts/jordnødder
  • ½ tsk chiliflager, røde

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne til din chutney i enten en lille skål eller foodprocessor - og blend det til en grov masse. Der må stadigvæk gerne være konsistens og knas. Smag til med salt og stil det til side.
  2. Skær nu agurk, tomat og rødløg i tynde skiver - stil klar. Tag to skiver brød og smør med et gavmildt lag korianderchutney - fordel herefter skiver af din gule ost (jo flere mindre skiver, jo bedre smelteevne) efterfulgt af tomat, agurk og rødløg. Drys et lag garam masala udover og top den af med endnu en koriander-chutney-smurt skive brød.
  3. Varm en pande op til middelvarme og smelt smørret - når det bruser op, smider du dine sandwich på. Læg en mindre pande på toppen af dem, så du får dem under pres. Steg dem et par minutter på den ene side og skift så til den anden - gentag et par gange, indtil osten er smeltet og brødet har den lækreste sprøde skorpe. Vend panden om, så den lukker omkring sandwicherne de sidste par minutter, så dampen lige kan hjælpe med at varme det hele igennem til sidst. Serveres rygende varmt.
Del

Seneste nyt

Annonce