Mandekogebogen

Gaggan topper førstepladsen over Asiens 50 Bedste Restauranter for femte gang

Ny bucketlist-destination!

For femte gang i sin karriere har den karismatiske kok Gaggan Anand skrevet sig ind i gastronomiens historiebøger – denne gang med sin eponyme restaurant Gaggan i Bangkok, der netop er blevet kåret som Asiens bedste restaurant 2025 af Asia’s 50 Best Restaurants, sponsoreret af S.Pellegrino & Acqua Panna. Her fortæller han lidt om sin rejse via theworlds50best.

Det er syv år siden, at Gaggan sidst sad solidt på førstepladsen med sin tidligere restaurant. Siden da har Anand genopfundet sit koncept, flyttet lokationen og holdt sig tro mod sin kompromisløse tilgang til madkunst – en tilgang, der i år bringer ham tilbage på toppen.

Radikal mad, rock'n'roll og ingen telefoner

Det nye Gaggan er langt fra en traditionel Michelin-restaurant med stive duge og stumme serveringer. Med kun 14 pladser og en scene-lignende atmosfære, er det en oplevelse, hvor mad, musik og menneskelig kontakt er i centrum. Telefoner? Nej tak. Ifølge Anand selv er det en del af konceptet:

“Folk spiser med én hånd, fordi den anden holder telefonen. Det ville jeg gøre op med. Vi har designet alt, så man lægger mobilen fra sig og i stedet fokuserer på maden og selskabet.”

Fra Kolkata til verdens toppen – og tilbage igen

Født i Kolkata, Indien, startede Anand faktisk sin karriere som trommeslager. Men trommestikkerne blev byttet ud med gryder og pander – og resten er, som man siger, gastronomisk historie. I interviewet med 50 Best fortæller han, at han i en periode mistede lysten til at konkurrere, efter han tidligere havde vundet fire år i træk:

“Jeg havde mistet lysten, men selv-tvivl blev til selv-tillid. Og jo ældre jeg bliver, jo bedre laver jeg mad. Det handler om at tro på det, man gør – og blive ved med at udvikle sig.”

En besked til alle kokkene derude: Vær rebellen

Gaggans motto er “Be a rebel”, og det lever han op til både på og udenfor tallerkenen. Under prisuddelingen i Seoul roste han særligt hele den asiatiske kokkescene og fremhævede især en restaurant i Laos – Doi Ka Noi – som den, han er mest nysgerrig på.

“Vi lever i en tid, hvor fine dining ofte er kedelig. Det samme service, det samme look. Vi gør op med det. Vi er som Nirvana. Vi er rebeller. Og det inspirerer andre kokke til at turde følge deres egen vej.”

Tre restauranter på listen – og én kæmpe fest

Gaggan kan også bryste sig af at have tre restauranter med på dette års liste – en præstation, der i sig selv er sjælden. Men hvordan fejrer man det?

“Jeg vil drikke masser af vand. Hvis jeg drikker alkohol, siger jeg noget, jeg ikke burde! Men i aften handler det ikke kun om mig – det handler om Thailand. Alle de thailandske restauranter på listen spiste frokost sammen tidligere i dag. I aften fester vi.”

Med sin blanding af kreativ galskab, kompromisløs kvalitet og en helhjertet kærlighed til menneskelig kontakt har Gaggan Anand endnu engang bevist, hvorfor han er en af Asiens – og verdens – mest interessante gastronomiske stemmer.

Se hele listen over Asia’s 50 Best Restaurants 2025 på theworlds50best.com.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce