Mandekogebogen

Glas - drikkeglas

Fås i mange former

Drikkeglas er en essentiel del af ethvert køkken og er designet til at drikke en række forskellige drikkevarer, inklusive vand, juice, brusende drikke og alkoholholdige drikkevarer. Der er en række forskellige typer drikkeglas, hver med deres egen specifikke design og formål.

  • Highballglas: Dette er et slankt og høj glast, der normalt bruges til brusende drikke og cocktails. Glasset har en kapacitet på omkring 350 ml og er ofte fyldt med is.
  • Whiskeyglas: Whiskeyglas er designet til at drikke whiskey og er typisk en bredere og kortere form end highballglas. Dette giver whiskeyen mulighed for at ånde og åbne op og forbedre smagen.
  • Champagneglas: Champagneglas er designet specielt til at drikke champagne og mousserende vine. De har en slank, høj form med en lille mund og er ofte lavet af fint krystal eller glas.
  • Ølglas: Der er en række forskellige ølglas, der varierer i form og størrelse afhængigt af typen af øl. Nogle af de mest almindelige ølglas inkluderer pilsnerglasset, weissbierglas, stoutglas og ølkrus.
  • Tekopper: Tekopper er en klassisk type drikkeglas, der normalt bruges til at servere te. De har en behagelig, rund form og et håndtag til at holde glasset.

Når man vælger det rigtige drikkeglas, er det vigtigt at tage hensyn til den type drikke, man ønsker at servere, og at vælge en form og størrelse, der passer til den. At have en række forskellige typer drikkeglas kan give en god variation og gøre serveringen mere interessant og indbydende for dine gæster.


Selvom de fleste drikkeglas kan tåle at blive vasket i en opvaskemaskine, er der nogle typer glas, som er mere sårbare over for varme og kan blive beskadiget eller miste deres glans, hvis de udsættes for en opvaskemaskine. Nogle af disse inkluderer:

  • Krystalglas: Krystalglas kan miste deres glans, hvis de vaskes i en opvaskemaskine og er bedst rengjort ved håndvask.
  • Vintage eller antikke glas: Disse glas kan være meget følsomme over for varme og er bedst vasket i hånden.
  • Farvede glas: Hvis farvede glas udsættes for varmt vand eller høje temperaturer i opvaskemaskinen, kan farven falme eller ændre sig.
  • Glas med dekorationer: Glas med dekorationer eller mønstre kan miste deres design, hvis de vaskes i en opvaskemaskine, og er bedst vasket i hånden.
  • Følsomme glas: Nogle glas kan have en følsom overflade og kan let blive ridset eller beskadiget, hvis de vaskes i en opvaskemaskine.


For at beskytte dine sarte glas og sikre deres lang levetid er det bedst at vaske dem i hånden og tørre dem forsigtigt med en blød klud efter rengøringen. Hvis du skal vaske glas i opvaskemaskinen, er det bedst at læse producentens anvisninger og vælge en skånsom indstilling med lav temperatur.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce