Mandekogebogen

Hokkaido-pizza

Farverig og velsmagende!

Når sæsonen nærmer sig sensommeren og efteråret bugner haverne af græskar i alle afskygningerne.

Men hvordan er det lige, at man få bedst mulig smag ud af disse?

Mine favoritter er uden tvivl hokkaido-suppe eller bare som let krydrede 'fritter' i ovnen - så kommer græskarret virkelig til sin ret.

Men nu har jeg eksperimenteret lidt med at få græskarret over på en pizza - og det fungerer sublimt!

Jeg havde en håndfuld hokkaido-græskar fra haven, som blev brugt til denne opskrift - men hvis du har andre spisegræskar, så kan de også sagtens bruges til dette formål.

Simple råvarer, simple smage!

Foruden fyldet og fremgangsmåden herunder, finder du her opskriften på min pizzadej.

Opskriften egner sig til 1 stor pizza eller 2 mellemstørrelse pizzaer:

ANNONCE

Hokkaido-pizza

Farverigt og lækkert!

2 portioner 27 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk pizzadej (fang min opskrift længere oppe i artiklen)
  • ½ stk hokkaido-græskar
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 1 håndfuld rosmarin
  • 100 gram bøffelmozzarella

Fremgangsmåde

  1. Fjern kernerne fra græskarret, men lad skrællen blive på. Her vil det være fordelagtigt at bruge et mandolin-jern til at få helt tynde skiver af græskarret. Alternativt en skarp kniv og lidt tålmodighed!
  2. Rul dejen ud til en cirkel og fordel mozzarellaen på bunden.
  3. Fordel skiverne af græskar på pizzaen og drys salt og spidskommen udover.
  4. Pres citronsaften udover græskarstykkerne - det giver lidt syre og modspil til den cremede og sødlige smag af græskar.
  5. Forvarm ovnen til 240 grader.
  6. Fordel frisk rosmarin (tørret kan også bruges) på toppen og bag pizzaen i midten af ovnen i ca. 12 minutter.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt