Mandekogebogen

Kartoffel-fladbrød

Svampede, luftige fladbrød!

Fladbrød er en klassisk form for bagværk, der varierer sig alt efter hvilket køkken, du befinder dig i. Der er eksempelvis indiske naanbrød eller græske fladbrød.

Men hvis du leder efter den perfekte opskrift på fladbrød, som kan bruges til alskens formål?

Så skal du prøve mine kartoffel-fladbrød!

De er let inspireret af mine Potato Buns, hvor man bruger kartoffelmos til at give dem en luftig effekt. 

I fladbrød giver det den perfekte luftige, svampede konsistens, som gør det til det lækreste snackbrød - perfekt til dip, gryderetter, tapas og meget andet.

De kan også rulles tyndere ud og bruges til gyros og meget andet. En skøn og simpel opskrift!

Fang teknikken herunder til hjemmebagte kartoffelfladbrød: 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kartoffel-fladbrød

Luftige og svampede!

6 portioner 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 350 gram hvedemel (gerne tipo00)
 • 200 ml mælk
 • 250 gram bagekartofler (eks. bintje eller andre melede sorter)
 • 15 gram gær
 • 1 spsk. sukker
 • 1½ spsk. olivenolie
 • 1 tsk fint salt

Fremgangsmåde

 1. Skræl din bagekartoffel og skær den i mindre stykker - hæld det i en gryde med vand og bring det i kog. Kog kartoflerne i usaltet vand i ca. 15 minutter.
 2. Hæld vandet fra og hæld olivenolie i - mos det først grundigt med en gaffel, hvorefter du pisker det sammen med en elpisker. Her må kartoffelmosen GERNE blive 'lang' og elastisk - det tager ca. et par minutter. Lad den køle let af, mens du forbereder resten.
 3. Opløs gær i mælken og tilsæt sukker - tilsæt herefter hvedemel, salt og kartoffelmosen. Rør den på røremaskine i ca. 6-8 minutter. Skrab dejen ud på et meldrysset bord, form den til en kugle og lad den hæve lunt i 60 minutter.
 4. Varm en tør pande op til middelvarme - den må ikke blive for varm, så brødene bliver for mørke, inden de er bagt. Omkring 5,5-6 ud af 9 på en konventionel kogeplade.
 5. Hak dejen ud i 6-8 portioner. Drys lidt mel på hvert styk og masser dem ud til fladbrød. Det er vigtigt ikke at rulle med kagerulle for at bevare konsistens og luftighed.
 6. Steg dem på panden i 3-4 minutter, hvor du vender dem flere gange undervejs - de skal blot lige få farve og blive 'blege' i farven, så du ved, at de er gennembagte.
 7. Næste skridt er meget vigtigt - læg dem på en tallerken, som du svøber i stanniol. Varmen og dampen bibeholder og bidrager til den fleksible konsistens.
 8. Server dem lune, kolde eller frys dem ned til senere brug!
Del

Seneste nyt

Annonce