Mandekogebogen

Kebabhorn

Nemme og lækre fyldte brød.

Pølsehorn er en evig klassiker herhjemme i Danmark, hvor vi svøber en god pølse i blød dej og efterfølgende bager dem i ovnen.

Jeg har leget lidt med 'fyldet' i en pølsehorn til denne opskrift, og udskiftet pølsen med en god, hjemmelavet kebab. 

Kebabhorn, kalder jeg dem - de er let inspireret af de lettere fesne brød, man kan købe i supermarkedet, som er små brød fyldt med kebab.

Min udgave er en lækker, blød dej, hvori man fylder den med hjemmelavet kebab, forårsløg, peberfrugt og hvidløg.

Nemt, enkelt og lækkert - denne opskrift er perfekt til en hurtig aftensmad, en nem madpakke eller bare små, lækre kebabhorn til den lille sult. 

Du kan bruge min opskrift på hjemmelavet kebab til opskriften - eller købe noget færdig kebab, hvis det skal gå virkelig hurtigt. 

Jeg har valgt ikke at fylde mine kebabhorn med dressing eller lignende, men det kan du sagtens gøre - inden bagning og foldning kan du eksempelvis

fylde dem med lidt ketchup eller sriracha for ekstra smag.

Fang opskriften på hjemmebagte kebabhorn herunder:

Herunder kan du også lige se, hvordan jeg former mine kebabhorn - ganske simpelt, man kan være lidt forvirrende at forstå, når det skal ses på skrift.

ANNONCE
Små dejfirkanter klar til fyld. Størrelsen betyder ikke så meget, du kan lave dem store såvel som små. - Kebabhorn Små dejfirkanter klar til fyld. Størrelsen betyder ikke så meget, du kan lave dem store såvel som små.
Fyld på. - Kebabhorn Fyld på.
Klem enderne sammen.  - Kebabhorn Klem enderne sammen.
Fold siderne ind og luk kebabhornet.  - Kebabhorn Fold siderne ind og luk kebabhornet.
Små snit, inden den ryger i ovnen.  - Kebabhorn Små snit, inden den ryger i ovnen.
Kebabhorn
Udskriv opskriften

Kebabhorn

Lækre madpakkesnacks!

10 portioner 1 time, 26 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 16 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

Kebabfyld
  • 150 gram okseinderlår, ribeye, flanksteak etc.
  • 1 stk kebabkrydderi (se opskriften i artiklen)
  • 1 stk peberfrugt, røde
  • 2 stk forårsløg
  • 2 fed hvidløg

Dej
  • 300 gram hvedemel
  • 150 ml mælk
  • 15 gram gær
  • ½ tsk fint salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stk æg

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i mælken og tilsæt æg og olivenolie efterfulgt af hvedemel og salt. Ælt det grundigt sammen. Form det til en kugle og lad den hæve på et meldrysset bord under et viskestykke i 45 minutter minutter.
  2. I mellemtiden skærer du dit kød så tyndt som muligt i små strimler og blander sammen med kebab-krydderierne - lad det marinere i 10 minutter.
  3. Snit forårsløg, peberfrugt og hvidløg helt tyndt og svits på panden i en sjat olivenolie - krydr med lidt salt og peber og steg, indtil det falder sammen. Stil til afkøling.
  4. Steg kødet ved middelhøj varme, indtil det er gennemstegt. Lad også dette køle af.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader.
  6. Rul dejen ud til en aflang rektangel, så du efterfølgende kan skære ca. 10 små firkanter ud af dejen.
  7. Læg grøntsagsfyld og kebab i midten af hver firkant - fold herefter kanterne let op, og klem dernæst siderne sammen og læg dem med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir. Læg små snit i overfladen, så dampen kan komme ud. Lad den efterhæve i 10 minutter.
  8. Bag dem i ovnen i ca. 16 minutter.
Del

Seneste nyt

ANNONCE