Mandekogebogen

Lammekrone

Nem opskrift på mør og saftig lammekrone.

En lammekrone er en udskæring af lammekød, som består af et afsnit af ryggen med ribbenene stadig fastgjort.

Det er en relativt lille udskæring, typisk vejer omkring 500-600 gram og har ca. 8 ribben. Det er en af de mest populære og eftertragtede dele af lammet, da den har en fin kombination af saftigt, mørt kød og en naturlig smag, som kan kombineres med en række forskellige krydderier og urter.

Lammekrone er populær som en festmiddag eller et imponerende måltid til særlige lejligheder. Den smukke præsentation af ribbenene gør den også visuelt imponerende på en tallerken.

Tilberedt korrekt, vil lammekronen have en sprød skorpe på ydersiden og saftigt, rosa kød på indersiden. Da det er en mindre udskæring af lammet, er lammekrone typisk en af ??de dyrere dele af kødet.

Det er dog stadig en meget populær spise i mange køkkener rundt om i verden, og det kan tilberedes på forskellige måder med forskellige smagstilsætninger og krydderier for at imødekomme forskellige smagspræferencer.

Lammekrone er en skøn spise året rundt og især noget, vi danskere ynder at tilberede til påske og påskefrokost.

Det er en ret, der kræver lidt mere tid og opmærksomhed end andre retter, men resultatet er altid værd at vente på. 

Når man tilbereder lammekrone, starter man gerne med at vælge det rigtige stykke kød. Det er vigtigt at vælge en lammekrone af høj kvalitet, og det er en god idé at købe den hos en slagter, du stoler på. Det er også vigtigt at sørge for, at kødet er tempereret, inden du starter med tilberedningen.

Næste step i at tilberede lammekrone, er, at at eksperimentere med forskellige krydderier og smagsvarianter. Her kan man tilføje forskellige urter og krydderier til marinaden eller lave en lækker rub til kødet.

Det er altid en god idé at give kødet tid til at marinere og suge smagene til sig. Når det kommer til selve tilberedningen, er det vigtigt at have tålmodighed og at følge opskriften nøje.

Det er vigtigt at stege kødet ved den rette temperatur, og det er også vigtigt at lade kødet hvile, inden det skæres ud. På den måde sikrer man, at kødet bliver saftigt og mørt, og at smagen bevares.

Lammekrone og lammekoteletter er begge populære udskæringer af lamme-kød, men der er nogle forskelle mellem de to.

Lammekrone er et stykke kød, der er skåret ud fra lammets ryg, som er en del af den øvre del af dyret.

Lammekronen består typisk af otte ribben og er dækket af et tyndt lag af fedt og kød. På den anden side er lammekoteletter små stykker af kød, som skæres ud fra ribbenene i lammet.

Lammekoteletter er ofte mindre end lammekronen og kan være benede eller benfri. Lammekoteletter er mere almindelige i hverdagsmadlavning, da de er hurtige at tilberede og passer godt til forskellige retter.

En anden forskel mellem lammekrone og lammekoteletter er, at lammekronen normalt kræver mere tid og opmærksomhed i tilberedningsprocessen.

Herunder får du opskriften på lammekrone og et par tips og tricks til at tilberede lammekrone perfekt:

ANNONCE
Her er 10 tips til at tilberede den perfekte lammekrone

1) Start med en god kvalitet lammekrone. Vælg en frisk lammekrone, og sørg for at fjerne eventuelle overskydende fedt eller sener fra kødet.

2) Lad lammekronen nå stuetemperatur i ca. 30 minutter før tilberedning, da det hjælper med at sikre en jævn tilberedning.

3) Gnid lammekronen ind i salt og peber samt friske urter for at tilføje smag og aroma til kødet.

4) Brug en ovnfast pande eller stegepande, som kan gå i ovnen, for at stege lammekronen. Det vil give en jævn varmefordeling og hjælpe med at skabe en sprød skorpe på ydersiden.

5) Sørg for at stegepanden eller stegepanden er godt opvarmet, inden du placerer lammekronen i den. Dette vil hjælpe med at forsegle kødet og bevare dets saftighed.

6) Brug et stegetermometer til at overvåge temperaturen af ??kødet og undgå at overtilberede det. Lammekrone bør steges til medium-rare (indvendig temperatur på 55-60 grader Celsius) eller medium (indvendig temperatur på 60-65 grader Celsius).

7) Lad lammekronen hvile i ca. 10-15 minutter efter at have taget den ud af ovnen for at sikre, at saften fordeles jævnt i kødet.

8) Skær lammekronen mellem ribbenene for at lave en flot og imponerende præsentation på tallerkenen.

9) Server lammekronen med lækre sideretter som f.eks. kartoffelmos, grøntsager, eller en rødvinssauce for at gøre måltidet mere fuldendt og smagfuldt.

10) Sørg for nok kød til alle mand, da de ryger hurtigt fra tallerknen!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Lammekrone

Mør og smagfuld lam!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 1 stk lammekrone (ca. 8 ribben)
 • 3 spsk. olivenolie
 • 3 fed hvidløg, revet
 • 2 spsk. dijon-sennep
 • 1 tsk fint salt + peber
 • 1 håndfuld friske krydderurter (rosmarin og timian)

Fremgangsmåde

 1. Forbered lammekronen ved at fjerne overskydende fedt og sener fra kødet og tørre den grundigt med køkkenrulle. Sørg for at ribbenene er frie og rene, så de kan se godt ud efter tilberedningen.
 2. Krydr lammekronen med salt og peber på begge sider. Hak friske urter og gnid dem ind i kødet på begge sider sammen med revet hvidløg.
 3. Varm en stor ovnfast pande eller stegepande over høj varme. Tilføj en klat smør og en sjat olivenolie. Placer lammekronen med ribbenene pegende opad i panden, og steg den i ca. 2 minutter på hver side, indtil den er brunet på alle sider.
 4. Tag panden fra varmen og pensl lammekronen med dijonsennep på alle sider.
 5. Placer panden i ovnen og steg lammekronen i ca. 15-20 minutter (afhængigt af størrelsen på lammekronen), indtil den når en indre temperatur på 55-60 grader Celsius for medium-rare eller 60-65 grader Celsius for medium. Brug en stegetermometer til at kontrollere temperaturen ved midten af kødet, og sørg for at stikke den ind mellem to ribben.
 6. Tag lammekronen ud af ovnen og lad den hvile i ca. 10 minutter for at tillade kødet at slappe af og saften at fordele sig jævnt. Skær derefter lammekronen i portioner ved at skære imellem ribbenene.
Del

Seneste nyt

Annonce